National

Veşti proaste despre Tamara Buciuceanu Botez! Medicii au făcut anunţul

Publicat: 15 oct. 2019

Veşti proaste despre Tamara Buciuceanu Botez! Fanii celebrei artiste sunt cu sufletul la Gură. Medicii de la Spitalul Elias au afirmat că starea ei s-a agravat. În aceste momente, Tamara Buciuceanu este intubată şi ventilata mecanic.

„E într-o stare gravă. Este intubată și ventilată mecanic, este într-o stare severă. Starea dumneaei s-a agravat”, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă.

Veşti proaste despre Tamara Buciuceanu Botez! Vă aducem aminte că Tamara Buciuceanu a fost internată la începutul acestei luni. Cauzele internării sunt reprezentate de agravarea unei boli cardiace mai vechi.

Tamara Buciuceanu-Botez, poreclita Doamna Comediei Româneşti, este cunoscută publicului larg pentru interpretările ajunse celebre. Actriţa a jucat în peste 1500 de roluri, a interpretat în:

  • teatru dramatic;
  • teatru de revistă;
  • operetă;
  • televiziune;
  • film.

Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chiriţă din „Chiriţă în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

În anul 2011, în semn de prețuire a impresionantei activități artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităților, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.loading...

Adauga un comentariu