Titlurile zilei

Vi-l amintiți pe profu’ de Mate’ care merge în excursii exotice cu elevele? Remus Iulian Nechita s-a trezit cu altă belea pe cap! Procurorii nu vor să-l lase deloc! GALERIE FOTO (EXCLUSIV)

Publicat: 14 mai 2022
_____ Vizualizări 21 Comentarii
Vi-l amintiți pe profu de Mate care merge în excursii exotice cu elevele Remus Iulian Nechita s-a trezit cu altă belea pe cap Procurorii nu vor să-l lase deloc GALERIE FOTO EXCLUSIV
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au contestat sentința emisă în cazul profesorului Remus (Relu) Iulian Nechita, considerând că pedeapsa este prea blândă

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au contestat sentința emisă în cazul profului de Mate’ Remus Iulian Nechita. Anchetatorii spun că pedeapsa primită inițial de cadrul didactic ieșean este prea blândă, în opinia lor. Oamenii legii le cer judecătorilor să îl condamne cu suspendare, nu cu amânare, pe Remus Iulian Nechita, pentru ca acestuia să îi fie anulat carnetul, după ce a urcat băut la volan

Profu’ de Mate’ care merge în excursii exotice cu elevele, Remus Iulian Nechita, s-a trezit cu o altă belea pe cap! Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au contestat sentința emisă în cazul acestuia. Anchetatorii spun că pedeapsa primită inițial de cadrul didactic ieșean este prea blândă, în opinia lor.

„Da, este adevărat, procurorul de caz a contestat sentința emisă de Judecătoria Iași în acest caz. Motivul îl constituie faptul că pedeapsa primită de inculpat este una cu amânare. Din acest motiv, nici măcar permisul nu îi poate fi anulat inculpatului. A fost solicitată o pedeapsă cel puțin identică, dar cu suspendare, nu cu amânarea executării”, a declarat ieri Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Pedeapsa cu amânare este mai blândă decât cea cu suspendarea executării. Astfel, efectele amânării pedepsei constau în faptul că persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi care ar putea decurge din infracţiunea săvârşită. La suspendare, instanța poate dispune anumite interdicții sau, de exemplu, prestarea unei munci în folosul comunităţii.

Mai mult, la suspendare, în cazul infracțiunilor la regimul rutier, se poate dispune anularea permisului de conducere, lucru ce nu este valabil la amânarea pedepsei.

Profu’ de Mate’ care merge în excursii exotice, pedepsit de judecători

Primul termen al apelului în cazul lui Remus Iulian Nechita a fost stabilit pentru data de 15 iunie de Curtea de Apel Iași. Amintim că, inițial, profesorul de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” a fost condamnat de Judecătoria Iași la 1 an și 3 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Procesul ieșeanului Remus Iulian Nechita a început pe 13 iulie 2021. Profesorul fusese trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași sub acuzația de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„Pe 8 iulie 2019, la ora 22:42, inculpatul a condus autoturismul marca Audi pe o șosea din Iași, având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, respectiv 2,20 grame la mie (la prima probă – ora 23:30) și 2,10 grame la mie (la cea de-a doua probă – 00:30)”, au spus procurorii.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Remus Iulian Nechita a recunoscut comiterea faptei: prins după un accident

Pe data de 8 iulie 2019, la ora 22:42, agenții din cadrul Secției VI de Poliție, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare, au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că în dreptul stației Peco OMV s-a produs un accident rutier.

„S-a constatat că autoturismul marca Audi a fost condus de inculpat, iar acesta a pierdut controlul mașinii şi a provocat un accident. Întrucât inculpatul mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul Dragger, rezultând o valoare de 0,90 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. Având în vedere valoarea concentrației alcoolice în aerul expirat, inculpatul a fost dus la Spitalul «Prof. dr. Nicolae Oblu», unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Conform buletinului de analiză toxicologică din 11 iulie 2019 emis de IML Iaşi, inculpatul a avut o alcoolemie de 2,20 grame/litru alcool pur în sânge la prima probă, recoltată la ora 23:30, respectiv 2,10 grame/litru alcool pur în sânge la a doua probă, recoltată la ora 00:30”, au adăugat anchetatorii.

În cursul urmăririi penale, Remus Iulian Nechita s-a prevalat de dreptul la tăcere, însă, în faţa instanţei, el a recunoscut în totalitate fapta reţinută în sarcina sa. Surse din cadrul colegiului ieșean afirmă că Remus Iulian Nechita și-a dus elevii în mai multe excursii, denumite „tabere de Matematică”.

Acum, procurorii ieșeni vor ca profu’ de Mate’ să fie pedepsit cu suspendare, nu cu amânarea aplicării pedepsei.

Comentarii
  • Trist.
    Astfel de indivizi lucreaza intr una dintre cele mai bune scoli (colegiu!)din judet..
    Oare cum a ajuns acolo?

  • Individul este foarte bun din punct de vedere profesional, de aceea a ajuns acolo, deșteptule! Ai făcut tu facultatea cot la cot cu el, ca să îi cunoști valoarea? Ai tu habar ce înseamnă să fii profesor de matematica?!!
    Tocmai pentru că e foarte bun și are coloană vertebrală, a deranjat pe cineva important și de aceea a apărut mizeria asta de articol. Sunt nenumărati profesori care vin beți la ore sau care nu își fac orele. Dar, pentru că pun note mari, ei nu apar la ziar.

  • „Sunt nenumărati profesori care vin beți la ore sau care nu își fac orele!” Ohohoooooo! Pai, ce colegiu de elita mai e ala?!… Halal!

  • Ce legatura are ca e profesor de matematica sau strungar, daca a urcat baut la volan?!?… Si a mai si recunoscut, adica nu e vreo inventie a cuiva…

  • In loc sa mergi fromosel sambata colo pe Sararie sa lalai cu pocaitii, tu tragi la masea si mergi chilit cu cazanul ala de Audica.
    Domn prefesor, pai se poate ?
    Matematule, geometrule, geniule pedagog…te-ai facut de rahat din nou. Nici o noutate. Taxi ?

  • Astia sunt profesorii de elita ai Iasului?!… Hm… Si, dupa aia, mai zici ca de ce iau notele pe care le iau copiii nostri! Pai, ce modele au?!… Cam atat poate dom’ „profesor”…

  • In ziua de azi omul nu mai are voie sa faca nici un sexulet?
    Avem atatea tinere frumoase pe strazi, in scoli (cele de 18 ani, clasa a 12-a), cum sa nu bombardezi cateva?

    Eu am cateva afaceri in Iasi din care traiesc bine, as putea spune iar in timpul liber ma vad cu tot felul de tinere, majore, majoritatea studente, boboace (cu acordul sotiei mele, avem o relatie deschisa de peste 10 ani, eu am 45 luna viitoare).
    Cum sa nu-ti placa un fruct tanar si virgin?!

    M-am culcat (legal) cu peste 500+ de fete din Iasi in ultimii 10 ani, ma declar un barbat potent financiar si fizic, tanar la suflet si dornic de aventuri (legale, cu consimtamant, nu intelegeti altceva). Ce pot sa zic? Noroc ca exista Facebook si acest minunat oras. Lasati oamenii (barbatii) sa se distreze, nu-i mai castrati atata ca e pacat, la 60-70 ani de mai poti, te uiti la tinerele si ramai cu uitatul.

    Vrem libertate.
    Suntem barbati maturi.

  • Unde satatea Taurul Comunal… Intruchipat In Om de afaceri, iesen… Bai nene, o parere… mergi la staul… acolo iti e locul … intr-o relatie deschisa cu o tanara junica…. Numai bine!

  • Sunteti batuti in cap rau tare de tot. Oare parintii elevilor nu si dadeau seama daca era ceva neclar cu copii lor ???????dar unii vreti sa va afirmati sunteti frustati ca nu ati facut scoala la vremea voastra sau vreti sa ocupati locuri cat mai sus dand in cap altora.
    Rasa noastra e o rasa de tradatori !!!

  • Dom’ profesor, nu mai deturnati discutia, bre! Ai urcat baut la volan, ai facut accident… Daca omorai pe cineva era bine?!…

  • Acest „Mare Profesor ” a ajuns pe spatele taticutului care este o ” JAVRA „.
    DNUL PROFESOR IUBESTE BAUTURA SI ADOLESCENTELE.MARTURIE DIN PARTEA UNUI PRIETEN CARE L CUNOASTE DE 40 ANI.
    ASA CA MA LASATI BLA BLA URILE CU SARACUTUL CIT A INVATAT…..

  • Acest „Mare Profesor ” a ajuns pe spatele taticutului care este o ” JAVRA „.
    DNUL PROFESOR IUBESTE BAUTURA SI ADOLESCENTELE.MARTURIE DIN PARTEA UNUI PRIETEN CARE L CUNOASTE DE 40 ANI.
    ASA CA MA LASATI BLA BLA URILE CU SARACUTUL CIT A INVATAT…..

  • „Ai tu habar ce înseamnă să fii profesor de matematica?!!
    Tocmai pentru că e foarte bun și are coloană vertebrală, a deranjat pe cineva important și de aceea a apărut mizeria asta de articol.”Da sint procuror si incalcarea legii nu are nici o legatura cu nivelul profesional.trebuie o pedeapsa severa caci sint multi ca dinsii.

Adauga un comentariu