Local

Profesor din Iași, prins beat la volan! Cadrul didactic, descoperit din întâmplare de un echipaj de Poliție (Exclusiv)

Publicat: 27 ian. 2022
Un polițist de la Rutieră, cu un etilotest în mână, lângă o mașină
Un profesor din Iași a fost condamnat definitiv de către magistrați, după ce a fost acuzat că a șofat sub influența alcoolului

Un profesor din județul Iași a fost prins beat la volan. Cadrul didactic a fost descoperit din întâmplare de un echipaj de Poliție. În urma incidentului, Gheorghe Marian a fost condamnat definitiv

Un profesor din Iași a fost prins beat la volan! Cadrul didactic a fost descoperit din întâmplare de un echipaj de Poliție. În urma incidentului, Gheorghe Marian a fost pedepsit definitiv de către magistrații ieșeni. Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins recent apelul formulat de Gheorghe Marian.

„Instanța respinge ca nefondat apelul formulat de inculpatul Gheorghe Marian. Definitivă”, au precizat magistrații ieșeni.

Profesor din Iași, prins beat la volan!

Inițial, profesorul Gheorghe Marian a fost condamnat de Judecătoria Iași. Astfel, magistrații l-au condamnat recent pe Gheorghe Marian la 1 an și 5 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Procesul profesorului ieșean Gheorghe Marian (54 de ani) a început pe 31 martie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de conducere sub influența alcoolului. Asta, după ce cadrul didactic a fost reținut și, mai apoi, arestat la domiciliu, în perioada 10 martie – 9 aprilie 2021.

„Pe 10 martie 2021, deși avea o alcoolemie peste limita prevăzută de lege, respectiv 2,37 grame la mie alcool în sânge, inculpatul a condus autoturismul marca Hyundai Elantra pe drumurile publice din Iași, mai exact pe DN 24C”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Întregul incident a fost surprins video atât de aparatul radar, cât și de BodyCam (camera cu care era dotată agentul de Poliție – n.r.). În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Cadrul didactic, descoperit din întâmplare de un echipaj de Poliție

Oamenii legii au adăugat că, pe 10 martie 2021, profesorul Gheorghe Marian a plecat de la școala în care predă Educație fizică și sport și a mers într-un local.

„Inculpatul a consumat băuturi alcoolice într-un un bar din zona Târgu Cucu, din municipiul Iași. După ce a consumat băuturi alcoolice, acesta a urcat la volanul autoturismului proprietate personală, marca Hyundai Elantra, și l-a condus din municipiul Iași. În jurul orei 16:10, inculpatul a efectuat o manevră de depășire neregulamentară a unui alt autoturism, trecând în totalitate, cu toată lățimea autovehiculului, peste marcajul longitudinal continuu ce desparte sensurile de circulație, în zona de acțiune a indicatorului „Depășirea interzisă”. Astfel, la ora 16:10, autoturismul inculpatului a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce se deplasa cu o viteză de 96 km/h control radar, pe un sector de drum cu limita de viteză de 50 km/h. În aceste împrejurări, un echipaj de Poliție a procedat la oprirea din trafic a inculpatului. Întrucât inculpatul mirosea a alcool, el a fost testat, rezultând o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au adăugat anchetatorii ieșeni.

La audieri, Gheorghe Marian a recunoscut comiterea faptelor. Profesorul din Iași prins beat la volan a spus că a băut aproximativ 200-300 ml de țuică înainte de a șofa.
Adauga un comentariu