National

Vicepremierul Dan Barna (USR) dă asigurări că se vor găsi soluţii la rectificarea bugetară în contextul unui conflict cu premierul Florin Cîțu

Publicat: 06 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vicepremierul Dan Barna USR dă asigurări că se vor găsi soluţii la rectificarea bugetară în contextul unui conflict cu premierul Florin Cîțu
Dan Barna a declarat că se va ajunge la un consens în contextul rectificării bugetare.

Între premierul Florin Cîțu şi cei doi lideri ai USR-PLUS, Dacian Cioloș şi Dan Barna par să fi intrat într-un conflict. Motivul este rectificarea bugetară şi nemulţumirile celor din urmă asupra faptului că la Ministerul Transporturilor condus de Cătălin Drulă ajung doar 300 de milioane de lei, în timp ce ministrul ar fi cerut de 10 ori mai mult.

De altfel, sursele politice au afirmat faptul că atât Dacian Cioloș cât și Dan Barna l-au convocat pe premierul Florin Cîțu într-o şedinţă care a avut loc joi, 5 august 2021.

Dan Barna consideră că se va ajunge la un consens în legătură cu rectificarea bugetară

Într-o declaraţie făcută în urmă cu câteva minute, Dan Barna este de părere că Guvernul va ajunge la un consens în legătură cu rectificarea bugetară care urmează să aibă loc. De altfel, vicepremierul USR a recunoscut faptul că au existat şi există mai multe polemici referitoare la câţi bani primește fiecare minister

„Cirele prezentate au fost o primă propunere. Am discuat pe fiecare minister în parte. Sunt sigur că vom ajunge la o formulă. A fost o primă discuție, dar e posibil să existe modificări; a fost o discuție care a ajuns în presă, din păcate. O să fie a treia rectificare în noiembrie, ca să putem”, a spus Dan Barna, în fața jurnaliștilor.

Dan Barna și Dacian Cioloș i-au solicitat joi premierului o nouă discuție pe tema rectificării bugetare

Dacian Cioloș şi Dan Barna sunt nemulţumiţi de faptul că draftul rectificării bugetare conţine puţine alocări de fonduri pentru Ministerul Transporturilor condus de Cătălin Drulă. Din această perspectivă, surse politice au spus pentru news.ro că liderii USR-PLUS l-au băgat în şedinţă pe Florin Cîțu.

Draftul rectificării bugetare arată faptul că Ministerul Transporturilor primeşte în plus la rectificarea bugetară puţin peste 300 de milioane de lei, în condiţiile în care ministrul ceruse de 10 ori mai mult.

Suma reprezintă creşteri faţă de alocarea iniţială din bugetului anului 2021 la patru capitole: Întreţinerea infrastructurii feroviare; Întreţinerea infrastructurii rutiere; Investiţii de capital în companiile subordonate pentru eficientizare şi redresare după pandemia COVID-19; Obligaţii de plată.

Rectificarea bugetară a stârnit reacții dure și în PNL

Draftul rectificării bugetare arată faptul că Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, minister care gestionează banii de pensii, pierde sume mari de bani. Concret, ministerul va pierde 2,7 miliarde de lei. În schimb, serviciile secrete primesc mai mulţi bani. Această tăiere este cel mai mare minus dintre toate ministerele pe care Executivul le deține. Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale gestionează instituţiile ce fac plăţi pentru pensii, alocaţii de stat pentru copii şi ajutoarele sociale, căruia i-a fost diminuat bugetul pe acest an cu suma de 2,781 miliarde de lei, de la 53,805 miliarde de lei la 51,024 miliarde de lei.

Adauga un comentariu