Actualitate

Vicepremierul promite sprijin financiar de la Guvern pentru marile festivaluri de muzică anulate

Publicat: 10 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vicepremierul promite sprijin financiar de la Guvern pentru marile festivaluri de muzică anulate
Raluca Turcan a a precizat care sunt locurile în care se produc cele mai multe infectări cu coronavirus

Vicepremierul Raluca Turcan promite sprijin financiar de la Guvern pentru marile festivaluri de muzică anulate. Sunt vizate festivalurile Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle şi Summer Well.

„Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-şi întrerupă activitatea complet pentru cel puţin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât şi pentru iubitorii de muzică, economia naţională şi chiar pentru promovarea ţării. Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari“, a spus Raluca Turcan.

Vicepremierul promite sprijin financiar de la Guvern pentru marile festivaluri de muzică anulate

Vicepremierul susține că se va stabili o schemă de ajutor de stat pentru aceste festivaluri, iar pentru viitor se va pregăti un set de norme sanitare pentru ca aceste evenimente să aibă loc în siguranţă.

„Guvernul PNL îşi propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie. În plus, prin intermediul unui grup de lucru interministerial, alături de Asociaţia Organizatorilor de Concerte şi Evenimente din România, vom pregăti un set de norme sanitare pentru a se putea gândi astfel de evenimente în siguranţă, începând cu anul viitor. Mediul cultural are un partener de încredere în Guvernul României”, a scris Raluca Turcan într-o postare pe pagina de Facebook.

Vicepremierul scrie în finalul postării de pe pagina sa de Facebook că „prin dialog şi parteneriat cu specialiştii din acest domeniu vom identifica şi pune în aplicare măsuri necesare pentru reluarea activităţilor în siguranţă“.

”Este extrem de important cine va conduce şi administraţiile locale“

Altfel, vicepremierul Raluca Turcan a precizat, legat de alegerile locale, dar și de cele parlamentare, că este extrem de important cine va conduce şi administraţiile locale, şi Guvernul, şi cine va avea majoritate în Parlament.

„Fiecare judeţ ar trebui să fie la fel de important pentru PNL să scoată administraţia pesedistă de la nivel local. Cei care în momentul de faţă intră în competiţia electorală pentru PSD nu intră doar ca nişte persoane de la un anumit partid, ci intră cu un anumit comportament care până acum a parazitat şi a dăunat foarte grav dezvoltării comunitare. PSD-ul este un adversar redutabil şi îmi doresc enorm ca Iaşiul să fie un model de scoatere a PSD-ului de la nivelul Consiliului Judeţean. De asemenea, să câştigăm cât mai multe primării, iar pe Moldova să revenim la o administraţie concentrată pe fonduri europene, pe dezvoltare, pe investiţii, pe locuri de muncă.

Asta înseamnă să câştigăm cât mai multe primării şi consilii judeţene, însă bătălia nu este uşoară. Nu cred că PSD-ul trebuie minimalizat, nimeni nu trebuie să îşi permită niciun fel de aroganţă, oamenii trebuie să ne simtă alături de ei”, a declarat Raluca Turcan.

„Toţi candidaţii noştri intră cu un ascendent!“

Vicepremierul a mai arătat că toți candidații PNL fac parte dintr-o echipă, alături de Guvernul României, dar și de președintele Klaus Iohannis.

„Vreau să vă spun un lucru, toţi candidaţii noştri intră cu un ascendent. Ei sunt parte dintr-o echipă. Şi această echipă este făcută şi cu Guvernul României, şi cu preşedintele Klaus Iohannis. Guvernul României ce a făcut? A reuşit să gestioneze ţara într-o situaţie de criză sanitară şi economică mai bine decât alte ţări cu sisteme de sănătate dezvoltate. Preşedintele României a reuşit să aducă pentru România 40 de miliarde de euro în plus pentru dezvoltare, pentru recuperare, rezilienţă, pentru reducerea decalajelor între România şi celelalte ţări membre din UE, cu condiţia ca aceşti bani să fie cheltuiţi până la finalul lui 2026”, a mai afirmat Raluca Turcan.

Adauga un comentariu