Actualitate

Raluca Turcan, despre viitorul României: ”Este extrem de important cine va conduce şi administraţiile locale, şi Guvernul, şi cine va avea majoritate în Parlament”

Publicat: 07 sept. 2020
Raluca Turcan vorbește în Parlament
Vicepremierul promite sprijin financiar de la Guvern pentru marile festivaluri de muzică anulate

Raluca Turcan, despre viitorul României: ”Este extrem de important cine va conduce şi administraţiile locale, şi Guvernul, şi cine va avea majoritate în Parlament”.Luni, 7 septembrie 2020, la Iași, vicepremierul este de părere că ”PSD-ul este un adversar redutabil” și are speranța că Iașiul va reuși să scoată acest partid de la nivelul Consiliului Judeţean.

„Fiecare judeţ ar trebui să fie la fel de important pentru PNL să scoată administraţia pesedistă de la nivel local. Cei care în momentul de faţă intră în competiţia electorală pentru PSD nu intră doar ca nişte persoane de la un anumit partid, ci intră cu un anumit comportament care până acum a parazitat şi a dăunat foarte grav dezvoltării comunitare. PSD-ul este un adversar redutabil şi îmi doresc enorm ca Iaşiul să fie un model de scoatere a PSD-ului de la nivelul Consiliului Judeţean. De asemenea, să câştigăm cât mai multe primării, iar pe Moldova să revenim la o administraţie concentrată pe fonduri europene, pe dezvoltare, pe investiţii, pe locuri de muncă.

Asta înseamnă să câştigăm cât mai multe primării şi consilii judeţene, însă bătălia nu este uşoară. Nu cred că PSD-ul trebuie minimalizat, nimeni nu trebuie să îşi permită niciun fel de aroganţă, oamenii trebuie să ne simtă alături de ei”, a declarat Raluca Turcan.

Raluca Turcan, despre viitorul României: ”Este extrem de important cine va conduce şi administraţiile locale, şi Guvernul, şi cine va avea majoritate în Parlament”

Vicepremierul a mai arătat că toți candidații PNL fac parte dintr-o echipă, alături de Guvernul României, dar și de președintele Klaus Iohannis.

„Vreau să vă spun un lucru, toţi candidaţii noştri intră cu un ascendent. Ei sunt parte dintr-o echipă. Şi această echipă este făcută şi cu Guvernul României, şi cu preşedintele Klaus Iohannis. Guvernul României ce a făcut? A reuşit să gestioneze ţara într-o situaţie de criză sanitară şi economică mai bine decât alte ţări cu sisteme de sănătate dezvoltate. Preşedintele României a reuşit să aducă pentru România 40 de miliarde de euro în plus pentru dezvoltare, pentru recuperare, rezilienţă, pentru reducerea decalajelor între România şi celelalte ţări membre din UE, cu condiţia ca aceşti bani să fie cheltuiţi până la finalul lui 2026.

Deci este extrem de important cine va conduce şi administraţiile locale, şi Guvernul României, şi cine va avea majoritate în Parlament pe viitor. Pentru că dacă o să ajungă nişte oameni iresponsabili şi ratează oportunităţile şi toate fondurile europene, cum am făcut-o până acum, riscăm să avem pe masă 40 miliarde de euro şi să zacă nefolosiţi aşa cum s-a întâmplat până acum. Ţineţi cont că la finalul anului trecut 600 de milioane de euro se duceau pe apa sâmbetei dacă nu venea guvernul liberal să salveze de la dezangajare şi să-i atragă”, a mai afirmat Raluca Turcan.

Raluca Turcan: ”Şcoala începe în mod obligatoriu de la data de 14 septembrie”

„E important ca 14 septembrie să ne găsească pregătiţi din punctul de vedere al condiţiilor sanitare în şcoli, din punctul de vedere al dotării cu echipamente şi materiale de protecţie în şcoli, cu circuite foarte clar stabilite pentru siguranţa elevilor şi profesorilor. În acelaşi timp, este important ca elevii să meargă la şcoală, e important ca şcoala să înceapă şi în felul acesta să reclădim şi încrederea în şcoală şi sănătatea publică, dar şi dorinţa de a intra cu toată forţa în activitatea de educaţie de care mulţi copii în perioada stării de urgenţă au fost privaţi”, a declarat Raluca Turcan.

Adauga un comentariu