Actualitate

Victor Sandu, fost director al Administraţiei Naţionale ‘Apele Române”, trimis în judecată de DNA

Publicat: 05 oct. 2020
Victor Sandu, fost director al Administraţiei Naţionale 'Apele Române a fost arestat preventiv
Victor Sandu, fost director al Administraţiei Naţionale 'Apele Române a fost arestat preventiv

Informaţii de ultimă oră ies la iveală. Victor Sandu, fost director general la ”Apele Române” a fost trimis în judecată de DNA. Conform aceloraşi informaţii se pare că Victor Sandu este acuzat că ar fi luat o mită în valoare totală de 1 milion de euro.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Victor Sandu, fost director al Administraţiei Naţionale ”Apele Romane” pentru infracţiunea de luare de mită. Acesta a fost plasat în arest preventiv, se arată în comunicatul emis de DNA.

Victor Sandu a fost arestat preventiv pentru luare de mită

În comunicatul emis DNĂ, procurorii arată faptul că Victor Sandu a fost arestat preventiv pentru luare de mită. Alături de acesta a mai fost plasat în stare de arest, şi trimis în judecată, o altă persoană fizică ce este administrator al unei societăţi comerciale. Infracţiunea de care este acuzat afaceristul este dare de mită. Pe lângă aceste două persoane enumerate mai sus, sub control judiciar au fost plasate alte două persoane care se confrunta cu acuzaţia de mărturie mincinoasă.

Victor Sandu a pretins diverse sume de bani de la un om de afaceri pentru a aloca fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată de acesta şi Administraţia Naţională ” Apele Romane”:

„Banii ar fi fost virați de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general și el inculpat în acest dosar. Concret, banii ar fi fost pretinși și primiți de inculpatul Sandu Victor în legătură cu atribuțiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor, după cum urmează: „Amenajare râul Valea lui Vasile, județul Bihor”, „Lucrări pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în bazinul hidrografic Crișul Negru, județul Bihor”; „Amenajare râul Crișul Repede, județul Bihor ”. Banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate”, arată DNA.

DNA a plasat sub control judiciar alte două persoane

Tot în dosarul mai sus menţionat, DNA a plasat doua, sub control judiciar, alte două persoane. Acuzaţiile aduse de procurori sunt pentru declaraţii mincinoase. În contextul instrumentării dosarului, procurorii au pus sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile care îi aparţin lui Victor Sandu dar şi altui inculpat. Dosarul este instrumentat de DNA – Divizia Teritorială Bacău şi este trimis spre judecare de către Tribunalul Bacău care a propus menţinerea măsurilor preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.

Jurnalistul Ion Cristoiu: „Președintele a indicat procurorilor DNA să repornească în forţă dosare, ca pe vremea lui Kovesi”

Ion Cristoiu a criticat declarațiile președintelui Iohannis, prin care acesta anunță reluarea luptei anticorupție, demonstrând că prin astfel de afirmații șeful statului ignoră independenţa justiţiei consacrată de Constituţie şi dă directive procurorilor DNA.

„La conferinţa de presă de miercuri, 30 septembrie 2020, Klaus Iohannis a fost pus în faţa următoarei întrebări:

Nu mă voi referi la întrebare. Pe vremea când lucra la Scânteia Silviu Brucan se întreba în editorialele de pe prima pagină a oficiosului PCR de ce stagnează lupta împotriva duşmanului de clasă. Procurorii erau acuzaţi de ceea ce comuniştii numeau lipsă de combativitate revoluţionară. Se vede treaba că în presa noastră zisă şi democratică lucrează multe nepoţele de-ale lui Silviu Brucan. Continuarea AICI

Adauga un comentariu