Mama si copilul

VIDEO-Ce se intampla cu organele tale interne in timpul sarcinii. Afla de ce in ultimul trimestru respiri greu, de ce urinezi des si nu te poti odihni

Publicat: 13 ian. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii
7

In timpul sarcinii, organele interne isi modifica locul obisnuit si ajung la propriu sa fie inghesuite. Astfel se explica urinatul des (vezica urinara este supusa presiunii) sau respiratia ingreunata – plamanii migreaza in sus. Ficatul, la randul sau, este impins in sus, stomacul se micsoreaza, iar inima munceste mai mult (volumul de sange din corpul tau se dubleaza pe parcursul sarcinii).

6 simptome neplacute la care trebuie sa te astepti daca esti gravida

Cum este posibila migrarea organelor in sarcina
Hormonii specifici sarcinii fac ca toata structura scheletica, dar si ligamentele si articulatiile sa se relaxeze si sa se inmoaie. Cutia toracica isi mareste volumul pentru a face loc organelor, impinse pe durata cresterii uterului.

Ca sa intelegi mai bine ce se petrece in corpul tau atunci cand esti insarcinata, cercetatorii de la Muzeul National de stiinta si Industrie din Chicago au conceput o animatie denumita sugestiv „Make room for baby” (Fa-i loc bebelusului!) care arata cum se inghesuie organele interne ale mamei in timpul sarcinii pe masura ce bebelusul din uter creste. Priveste video-ul de mai jos!

8 lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre nastere

Adauga un comentariu