Actualitate

Vijelia a făcut prăpăd în România! Acoperișul sediului Jandarmeriei, luat de vânt la Suceava. Rafalele de vânt au creat haos și în Iaşi!

Publicat: 28 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vijelia a făcut prăpăd în România Acoperișul sediului Jandarmeriei luat de vânt la Suceava. Rafalele de vânt au creat haos și în Iaşi

O parte din acoperidul sediului Jandarmeriei Suceava s-a prăbușit din cauza vijeliilor. Vântul puternic a smuls pur și simplu tabla. Activitățile cu publicul în sediul instituției au fost anulate.

În curtea Jandarmeriei Suceava sunt mai multe mașini avariate, după ce tabla de pe acoperiș a fost smulsă de vânt. Din acest motiv, mâine se anulează toate activitățile de porți deschise ale Jandarmeriei, din motive de siguranță.

Vijelia a făcut prăpăd în România!

În judeţele Botoşani şi Dolj, vântul a smuls mai mulţi copaci din rădăcină şi i-a aruncat pe drum. În curtea unui service auto din Constanța, un copac bătrân și uscat s-a rupt din cauza vântului și a căzut peste mașinile aflate la reparat.

Și în municipiul Huși, vântul puternic a prăbușit peste firele de curent un brad, chiar la doi pași de primărie.

O femeie a ajuns la spital după ce a fost lovită de un banner publicitar smuls de vânt de la locul lui. Incidentul a avut loc marți, în Galați. Tot din cauza vântului puternic, mai mulți copaci au fost rupți, câteva case au fost deteriorate și sute de oameni au rămas fără energie electrică.

Potrivit ISU Galați, femeia de 35 de ani a fost rănită în timp ce se afla pe stradă. Ea a suferit un traumatism cranian.

Vântul puternic a făcut și pagube materiale în județul Galați

Acoperișul Casei de Asigurări de Sănătate din orașul Galați a fost avariat în timpul furtunii. Un incident asemănător a avut loc la un bloc din orașul Tecuci. Tot la Tecuci, doi copaci s-au rupt și au avariat două mașini.

În zonele rurale ale județului, vântul puternic a distrus rețelele electrice. 911 de consumatori din localitățile Brăhășești, Blânzi și Cuca nu au energie electrică.

Rafalele de vânt au creat haos în Iaşi!

Vântul puternic a creat pagube și în Iaşi. Mai mulţi copaci s-au rupt şi au căzut peste mașini, pe carosabil și pe țevi de gaz metan.

Mai mulţi copaci s-au rupt şi au căzut peste staţia Triumf din Copou. Călătorii s-au speriat şi au început să se adăpostească. În urma incidentului, rețeaua a fost ruptă. Astfel, circulația tramvaielor spre Copou a fost întreruptă.

Martorii susţin că ramurile au căzut peste câțiva ieșeni şi peste tramvaiul Bozankaya care oprise în staţie pentru a prelua călători.

De asemenea, pompierii din Iaşi au intervenit cu două autospeciale pentru a degaja un copac rupt care a căzut pe peretele unui bloc situat pe şoseaua Naţională.

Pompierii ieşeni de la Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi au intervenit și pe strada Arcu din municipiul Iași pentru a asigura măsuri, după ce un panou publicitar a fost afectat de vânt.

Condiţiile meteo nefavorabile au creat un haos în Iaşi, iar forţele de intervenţie au fost sesizate de zeci de cetăţeni.

Adauga un comentariu