Titlurile zilei

Vila afaceristului Traian Pricop, fostul patron FGM, este jonglată de executori! Un împrumut în franci elvețieni îl îngroapă pe cel care controlează restaurantul Golden Stone de la Ciric. Bărbatul: „S-a făcut un abuz aici” – FOTO

Publicat: 31 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vila afaceristului Traian Pricop fostul patron FGM este jonglată de executori Un împrumut în franci elvețieni îl îngroapă pe cel care controlează restaurantul Golden Stone de la Ciric. Bărbatul S-a făcut un abuz aici - FOTO
Traian Pricop, fostul patron al firmei de intervenții FGM, riscă să rămână fără vila din Bucium. Este executată soția acestuia, Jenelea Pricop. În continuare, cei doi controlează afacerea cu restaurantul Golden Stone

Vila și terenul din zona Bucium deținute de fostul patron FGM sunt scoase la vânzare de executori. Traian Pricop spune că va rezolva problema cu firma de recuperări. Este vizată soția afaceristului, care are calitate de garant ipotecar

Afaceristul Traian Pricop, fostul patron al firmei de protecție și pază FGM, dar și cel care controlează restaurantul Golden Stone de la Ciric, nu reușește să scape de executori. În ultimii ani, a fost urmărit de mai mulți executori din cauza unui credit neachitat, contractat în 2007. Atunci, a împrumutat franci elvețieni, dar, din cauza dobânzilor, creditul era foarte greu de achitat.

Recent, executorul Cătălin Chiriac încearcă să valorifice proprietățile lui Traian Pricop, la cererea unei firme de recuperări, Rabon Credit Solutions România, care a preluat creanțele de la banca cu care s-a încheiat contractul. Sunt vizate vila și terenul de pe șoseaua Bucium nr.105. Terenul are o suprafață de 1.132 de metri pătrați, iar vila cu regimul de înălțime D+P+M are o suprafață construită de 165 de metri pătrați. Mai precis, executorul o urmărește pe Jenelea Pricop, soția afaceristului, care are calitatea de garant ipotecar. Contactată telefonic, a refuzat să comenteze inițiativa executorului.

„Dacă am de făcut vreo plângere, mă duc la organele competente”, a precizat Jenelea Pricop.

Vila și terenul sunt scoase la vânzare cu 270.000 de euro

Evaluatorii au stabilit că proprietatea valorează 1.337.000 lei, aproape 270.000 de euro. De la acest preț va porni și licitația pentru valorificarea bunurilor, programată pe data de 14.09.2021, la sediul executorului judecătoresc Cătălin Chiriac.

„Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul să se prezinte la termenul de vânzare, locul fixat și ora stabilită, având asupra lor acte de identitate, urmând a depune, până la termenul vănzării, o cauțiune reprezentând 10 la sută din prețul de începere a licitației. Plata debitului de către debitor până la termenul de vânzare duce la sistarea vânzării imobilului, percepându-se cheltuieli de urmărire ce cad în seama debitorului. Nu pot participa la licitație, nici personal și nici prin persoane interpuse, toți cei obligați la plată în temeiul titlului executoriu din prezentul dosar”, se arată în anunțul executorului judecătoresc.

Traian Pricop spune că încearcă să rezolve problema cu recuperatorii

Reporterii „BZI” l-au contactat pe afaceristul Traian Pricop, pentru a oferi lămuriri despre viitorul proprietății de pe șoseaua Bucium.

„Sunt în negocieri cu firma de recuperare. Vom reeșalona această datorie. Este o situație care se află sub control. Am avut procese cu banca. Împrumutul a fost în franci elvețieni. Comisionul de risc l-am câștigat în timpul procesului. Creditele neperformante au fost vândute de bănci către terți. Cu banca am fost un client foarte bun. S-a făcut un abuz aici. Firmele de recuperare fac o afacere foarte bună, cumpără datoria cu 30.000 euro și pot ajunge să recupereze 200.000 de euro”, a precizat Traian Pricop.

La un moment dat, Finanțele ieșene au executat-o pe Mihaela Pricop, fiica afaceristului, când avea calitatea de administrator al societății Module Security SRL. Întrebat de activitatea restaurantului Golden Stone de la Ciric, Traian Pricop a explicat că nu se ocupă personal de activitate, dar un nou val al pandemiei ar putea închide definitiv afacerea.

Restaurantul Golden Stone a fost implicat în mai multe scandaluri

Traian Pricop controlează afacerea cu restaurantul Golden Stone prin intermediul mai multor firme interpuse. Localul a fost implicat în mai multe scandaluri și din cauza modului în care erau organizate evenimentele, de la nunți până la cumătrii. La un moment dat, mașinile erau parcate chiar în pădurea Ciric, ceea ce a alertat și Direcția Silvică. Au fost amenajate și construcții pe un teren care nu se afla în proprietatea afaceriștilor. În 2017, restaurantul Golden Stone Resort se afla în administrarea societății Poieni Iași SRL. Însă, localul nu avea autorizație de funcționare, iar autoritățile au închis ochii. Atunci, asociați în Poieni Iași SRL apăreau Jenelea Pricop și Asociația Club Sportiv Nicolina Iași. Numele de Poieni Iași SRL este strâns legat de altă societate, FGM Tour SRL, implicată într-un scandal privind implementarea unui proiect european pentru formare profesională.

Adauga un comentariu