Titlurile zilei

Vila de 100 de ani a unui medic celebru din Iași este scoasă la vânzare! Tramvaiele trec în fiecare zi pe lângă clădirea-monument din centrul orașului. Prețul este piperat

Publicat: 30 oct. 2020
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Vila de 100 de ani a unui medic celebru din Iași este scoasă la vânzare Tramvaiele trec în fiecare zi pe lângă clădirea-monument din centrul orașului. Prețul este piperat
Vila regretatului medic Constantin Fătu este scoasă la vânzare de către moștenitori

Moștenitorii medicului Constantin Fătu vor să valorifice casa părintească. Au scos la vânzare vila de pe strada Cuza Vodă, nr. 47. De obicei, investitorii se feresc de clădirile care sunt prezente pe lista monumentelor istorice. Punctul de atracție este livingul, cu o suprafață locuibilă generoasă

Piața imobiliară din Iași este în continuă mișcare. Sute de anunțuri sunt publicate pentru vânzarea de clădiri, terenuri și chiar proiecte rezidențiale. În ceea ce privește vânzarea de clădiri, recent, a fost scoasă la vânzare o vilă situată în zona ultracentrală a Iașului. Este vorba despre vila medicului ginecolog Constantin Fătu, decedat în 2016. Moștenitorii, Constantin și Ana Maria, ambii medici, vor pentru casa părintească suma de 320.000 de euro. Sunt dispuși să primească și banii în rate. Însă, investitorii din imobiliare se feresc să cumpere clădiri aflate pe lista monumentelor istorice, cum este și cazul clădirii familiei Fătu, situată pe strada Cuza Vodă, nr.47, cu ieșire chiar pe trotuarul de lângă linia de tramvai. Imobilul este amplasat chiar lângă zidurile mănăstirii Golia. Vila împlinește în acest an 100 de ani de când a fost construită.

Livingul este spațios cât un apartament de lux

Conform descrierii tehnice, vila este somptuoasă, în ciuda faptului că se desfășoară doar pe nivelul parter. Suprafața utilă a imobilului este de 160 de metri pătrați. Din această suprafață, 80 de metri pătrați înseamnă doar livingul. Casa mai are două dormitoare, un hol, două băi, bucătărie. Amatorii de murături beneficiază și de un beci generos de 65 de metri pătrați. Curtea se întinde pe o suprafață de 480 de metri pătrați. Clădirea poate fi folosită pentru deschiderea unui restaurant sau cafenea. În schimb, potențialii cumpărători trebuie să investească sume consistente în reabilitarea clădirii, de la tâmplărie, rețea electrică, până la finisaje de ultimă oră.

Prof. dr. Constantin Fătu a decedat la vârsta de 78 ani, fiind diagnosticat cu o boală pulmonară gravă. A fost medic ginecolog atât la Maternitatea „Elena Doamna”, cât și la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași. La Universitatea de Medicină din Iasi, a fost o perioadă directorul Institutului de Anatomie. La vârsta de 70 de ani, s-a retras din învățământul superior medical și a continuat să predea la Universitatea Apollonia din Iași. La un moment dat, a cochetat si cu politica. În anul 2008, a candidat pentru un post de deputat în Parlament, din partea Partidului Național Liberal, dar a pierdut alegerile.

Medicul Cristache Zanoschi a anunțat că vrea 500.000 de euro pentru vila din Copou

Și medicul Cristache Zanoschi vrea să scape de proprietăți. Fondatorul companiei de farmaceutice Irco SRL s-a hotărât să vândă vila de pe strada Pinului, aflată la câțiva metri de Institutul Regional de Oncologie. Vrea pe construcție nu mai puțin de 500.000 de euro. Vila este destul de impunătoare, suprafața de locuit fiind generoasă. Regimul de înălțime a clădirii este de S+P+3E, iar terenul are o suprafață de 209 metri pătrați. Subsolul are o suprafață utilă de 54,26 metri pătrați și este compus din cămară, atelier și baie.

Parterul are o suprafață utilă de 56,28 metri pătrați și este format dintr-o cameră, magazie, hol și casa scării. Primul etaj are două camere, o bucătărie, baie, hol și casa scării, suprafața utilă fiind de 57,93 de metri pătrați. Al doilea etaj este identic cu primul. Descrierea continuă cu al treilea etaj, care de fapt este o terasă, cu o suprafață de 54,71 de metri pătrați.

Comentarii
Adauga un comentariu