Economic Local

Vila fostului director de la Totalgaz Industrie este scoasă din nou la vânzare

Publicat: 20 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vila fostului director de la Totalgaz Industrie este scoasă din nou la vânzare
Adrian Coca, fostul director de la Totalgaz, riscă să rămână fără vila de pe strada Ioan Petru Culianu

Executorii judecătorești reiau vânzarea vilei lui Adrian Coca, fostul director al companiei Totalgaz Industrie. La procedurile trecute nu s-au prezentat ofertanți. Licitația va fi reluată la începutul lunii octombrie 2021. Prețul de pornire este redus cu 25 la sută

Executorii judecătorești din Iași reiau licitația pentru vânzarea vilei lui Adrian Coca, fost director la compania Totalgaz Industrie. Procedura este programată pe data de 04.10.2021, la sediul executorului judecătoresc Ciprian Sîrbu. Evaluatorii au stabilit că proprietatea are o valoare de 2.751.555 lei. Însă prețul de pornire a fost redus cu 25 la sută, după ce la procedurile trecute nu s-au prezentat ofertanți.

Astfel, licitația va porni de la suma de 2.063.366 lei, aproape 400.000 de euro. Proprietatea este situată chiar lângă amplasamentul fabricii Totalgaz Industrie, pe strada Ioan Petru Culianu. Povestea începe în momentul în care Ioan Pârău, patronul Totalgaz, i-a cerut directorului să facă un împrumut la bancă pentru a ajuta activitatea firmei. Adrian Coca a împrumutat 1,3 milioane de euro, i-a băgat în firmă, dar acum se află în incapacitate de plată. În aceeași situație se află și Ioan Părău, care riscă să rămână fără vila situată în aceeași zonă.

Parterul vilei are o suprafață generoasă

Proprietatea lui Adrian Coca este compusă dintr-o suprafață de teren de 2.765 de metri pătrați, dar și vila cu regimul de înălțime D+P+1+M. Suprafețele fiecărui nivel al construcției sunt imense. La demisol, suprafața utilă este de 75,50 mp, parter – 227,77 mp, etaj – 248,07 mp, mansardă – 213,04 mp. Proprietatea este completată de un garaj cu o suprafață construită de 71 mp. Licitația este programată pentru ora 11:00.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul să se prezinte la termenul de vânzare, locul fixat și ora stabilită, având asupra lor acte de identitate și până la această dată să prezinte oferte de cumpărare”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Ciprian Ioan Sîrbu.

Proprietatea este plasată strategic, la câteva minute de centrul orașului, de mers cu mașina.

Probleme financiare grave pentru compania Totalgaz Industrie

La începutul anului 2020, Totalgaz Industrie a intrat în insolvență. Recent, a fost întocmit tabelul definitiv al creanțelor, document ce arată că, în acest moment, datoriile companiei sunt de 401.048.492 lei, aproape 80 de milioane de euro. Asta, în condițiile în care cifra de afaceri a firmei nu depășește nivelul de 6 milioane de euro. O creanță importantă aparține chiar omului de afaceri Ioan Pârău, care ajunge la 126.516.726 lei, adică 25 de milioane de euro.

Însă, pe lista de așteptare se află atât partenerii de afaceri, cât și băncile. Spre exemplu, societatea Rominserv SRL are de recuperat 16,4 milioane lei, Exim Bank SA – 25,9 milioane lei, Libra Internet Bank SA – 1,7 milioane lei, First Bank SA – 31 milioane lei, CEC Bank SA – 11,2 milioane lei, Credit Europe Bank SA – 1,2 milioane lei, Banca Românească SA – 1,7 milioane lei. Nu în ultimul rând, Exim Bank SA mai apare cu o creanță în valoare de 31,2 milioane lei. Și soția omului de afaceri, Jănica Pârău, s-a înscris la masa credală cu suma de 104.817.923 lei, aproape 20 de milioane de euro.

Adauga un comentariu