Titlurile zilei

Patronul de la Totalgaz Industrie trage tare ca să salveze firma de la faliment! Ioan Pârău a semnat contracte de 1 milion de euro. Creditorii vor vila afaceristului, cu 22 de camere 

Publicat: 08 apr. 2021
Ioan Pârău și sediul Totalgaz Industrie din Iași
Afaceristul Ion Pârău trage tare ca să salveze firma

Totalgaz Industrie a intrat în insolvență, dar derulează contracte care par să salveze compania. Datoriile firmei sunt importante, dar în câteva luni a facturat servicii de 1 milion de euro. Patronul Ioan Pârău trebuie să rezolve și problema locuinței, scoasă la vânzare de executorii judecătorești

Omul de afaceri Ioan Pârău, patronul Totalgaz Industrie, încearcă din răsputeri să salveze compania plină de datorii către bănci și furnizori. Patronul a cerut insolvența firmei în 2020, după ce a semnat un contract păgubos cu o firmă din Ucraina. Totalgaz Industrie este printre puținele companii din România care furnizează seturi complete de echipamente pentru gaze naturale. Acum, activitatea societății pare să-și revină, conform declarațiilor contractuale făcute de companie. Astfel, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, au fost derulate contracte în valoare de aproximativ 1 milion de euro.

Printre partenerii de afaceri se numără SNTGN Transgaz SA, Wartsila Energy Solutions Finland, Wartsila Hungary KFT, Delgaz Grid SA, BAT Mediaș SA. Suma menționată a fost deja facturată la finalul lunii februarie 2021. Totalgaz a furnizat servicii de mentenanță și reparații, echipamente și piese de schimb. În acest moment, firma se confruntă și cu un deficit de personal. În 2018, figurau 254 de angajați la sediul firmei de producție. În 2020, odată cu pandemia de COVID-19, numărul angajaților a scăzut la 206, ca în 2021, 145 de angajați să figureze în contabilitatea societății. Chiar Ioan Pârău a spus pentru „BZI” în edițiile trecute că angajează personal, deficitul fiind destul de important.

Problemele financiare au provocat disensiuni în compania lui Ioan Pârău

În aceste momente, datoriile Totalgaz Industrie depășesc pragul de 20 de milioane de euro. Printre principalii creditori se numără CEC Bank și Banca de Import – Export a României Eximbank SA. Pe lângă problemele financiare, Ioan Pârău a avut un conflict și cu Adrian Coca, director comercial al firmei, angajat cu o vechime de aproape 20 de ani. Directorul a demisionat în anul 2020. A precizat pentru „BZI” că Ioan Pârău nu era deschis ideilor inovatoare și că existau deficiențe privind controlul cheltuielilor din societate. Ba mai mult, supărarea lui Adrian Coca a fost provocată și de vestea dată de executorii judecătorești.

Pe strada Ioan Culianu, zona Păcurari, acolo unde se află și spațiul de producție Totalgaz Industrie, Adrian Coca deține o vilă impunătoare, amplasată chiar lângă vila lui Ioan Pârău. În urmă cu mai mulți ani a fost convins de patron să pună gaj casa la bănci. Banii obținuți au fost investiți în firmă. Acum, executorii vând la licitație casa directorului, care nu a mai putut plăti ratele.

Ioan Pârău are soarta directorului. Executorii vând vila din curtea Totalgaz Industrie

Și patronul Totalgaz Industrie s-a trezit cu executorii la poartă, după ce a garantat vila pentru un împrumut. Pe data de 09.04.2021, ora 11:00, executorul judecătoresc Ciprian Ioan Sârbu organizează licitația pentru vânzarea imobilului. Este a doua oară când se organizează procedura, după ce la prima nu s-au prezentat ofertanți. Prețul de pornire a procedurii a fost diminuat cu 25 la sută, ajungând la 1.855.077 lei.

În pachetul scos la vânzare este menționat un teren de 2.829 metri pătrați, plus construcția cu regimul de înălțime D+P+1+M, la care se adaugă un garaj de 79 metri pătrați. Demisolul este compus din 12 încăperi, cu o suprafață utilă de 108,93 metri pătrați. Parterul are o suprafață utilă de 334,74 metri pătrați, cu un număr de 4 camere. Etajul are 3 camere cu o suprafață de 136,61 metri pătrați. Mansarda are o suprafață de 136,61 metri pătrați, fiind compusă din 3 încăperi. Omul de afaceri nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.
Adauga un comentariu