Actualitate

Violeta Alexandru amenință: „Se vor opri plățile pentru copii, ca să înțelegem care este consecința”

Publicat: 31 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Violeta Alexandru amenință Se vor opri plățile pentru copii ca să înțelegem care este consecința
Ministrul Muncii Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a amenințat că dacă membrii Partidului Social Democrat vor încerca să modifice în Parlament, Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care alocațiile se vor majora cu 20% începând cu 1 august 2020, și nu cu 100% cum este în lege, alocațiile nu vor mai fi mărite.

”Vom dubla alocațiile de așa manieră ca ele să fie acoperite de posibilitățile bugetului. Am parcurs procedură care trebuia parcursă pentru publicarea în Monitorul Oficial. Dacă PSD face acest lucru (n.r. aduce amendament în Parlament pentru dublarea alocațiilor), se vor opri plățile pentru copii, ca să înțelegem care este consecința. Din punctul nostru de vedere, începând de mâine, Ordonanța își are aplicare în practică. Asta înseamnă că ne apucăm de organizat sistemul de plăți pentru creșterea prevăzută în OUG. Orice măsură ia PSD, înseamnă oprirea, blocarea acordării de sume suplimentare în alocație conform OUG adoptată de Guvernul Orban.

Dacă PSD își permite acest lucru și vrea să nu mai acordăm acești bani copiilor doar ca să facă un joc politic, va trebui să le răspundă românilor de ce în luna următoare copiii nu vor primi sumele mărite conform OUG și explicațiile trebuie căutate la ei. Fundamentarea pe care am făcut-o până la mărirea cu 100% este una bazată pe posibilitățile bugetului. Nu înțelegem să punem în discuție, că nu este cazul, hotărârea CCR, ci am aplicat-o în relații cu posibilitățile bugetului. Orice tentativă a PSD de a bloca sau de a schimba textul ordonanței, înseamnă să oprim plățile pe care, în acest moment, le avem în organizare a fi făcute și PSD va trebui să răspundă pentru acest lucru”, a declarat Violeta Alexandru.

Marius Ostaficiuc: „Ministrul Muncii de la Ministerul Minciunii minte și manipulează”

Marius Ostaficiuc, preşedintele PSD Iaşi, a lansat un mesaj dur la adresa Violetei Alexandru. Acesta o acuză de minciună și manipulare. Marius Ostaficiuc consideră că ministrul Muncii dorește să ascundă realitatea din România în care aproape un milion de români au rămas fără locuri de muncă.

„Ministrul Muncii de la Ministerul Minciunii

Ministrul Muncii minte și manipulează în disperare pentru a ascunde realitatea crâncenă a celor aproape un milion de contracte de muncă dispărute definitiv în ultimele luni.

Dezinformarea și manipularea au ajuns regula guvernării PNL. Ministrul liberal al Muncii, Violata Alexandru, îi calcă pe urme lui Cîțu și acolo unde e dezastru vede lucruri fantastice.
În loc să admită realitatea șomajului la cote record și a contractelor de muncă desființate definitiv, într-un ritm și la niveluri fără precedent, Violeta Alexandru minte și manipulează de –a dreptul sinistru.

Și e foarte grav.

Dacă întradevăr crede că, acum, în iulie 2020 sunt doar câteva sute de angajați mai puțini decât în ianuarie – așa cum a declarat public – înseamă că ministrul liberal al Muncii este complet rupt de realitate.

La data de 16 iunie Inspecția Muncii răspundea oficial Blocului Național Sindical că nu mai puțin de 628.468 de contracte de muncă au încetat definitiv.

De la acel moment și până acum, alte sute de mii de contracte de muncă au fost desființate, astfel că s-a depășit numărul de 890.000 de contracte de muncă încetate definitiv, dintre care mai mult de jumătate sunt contracte unice.

Acesta este adevărul pe care ministrul Muncii încearcă cu disperare să-l ascundă sub bagatelizarea problemei pierderilor masive de locuri de muncă – dovada clară a falimentului guvernării liberale”, a declarat Marius Ostaficiuc.

Adauga un comentariu