National

Violeta Alexandru, atac după aprobarea PNRR-ului: „O foaie de parcurs”

Publicat: 27 sept. 2021
Violeta-Alexandru cu mască
Ministrul Muncii Violeta Alexandru

Deputatul Partidului Național Liberal Violeta Alexandru a lansat un mesaj la scurt timp după adoptarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Aceasta a accentuat faptul că nu înțelege de ce a fost necesar un asemenea mister cu privire la PNRR. De asemenea, deputatul PNL a susținut că ar fi fost mai modestă în ceea ce privește ceremonia la care a participat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu.

„De ce nu ar fi spus clar, răspicat Ursula von der Leyen, Șefa Comisiei Europene la plecarea spre România: am plecat spre București pentru a semna PNRR-ul României? Îl semnez, pur și simplu. E gata, peste x săptămâni sau luni vine prima tranșă în valoare de… Ce anume s-a semnat? O adresă? Chiar acordul/contractul Comisie – Guvernul României? O foaie de parcurs? Ce atâta mister dacă lucrurile sunt clare? Pe cuvânt dacă înțeleg declarația: azi dau undă verde”, a scris pe Facebook luni seara Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru a afrimat că ar fi simplificat ceremonia prin intermediul unui text concret prin care românii să înțeleagă când ajung banii și când se dă drumul proiectelor.

„Eu aș fi fost mai modestă în ceremonie. Pentru că am rămas printre ultimii. Aș fi pus, dacă într-adevăr s-a semnat chiar acordul. Pur și simplu – o simplă poză cu foaia de parcurs și un text scurt ca să înțeleagă tot omul când ajung, de fapt, banii (împrumuturi, înțeleg că sunt, în mare măsură), când se semnează contractele cu beneficiarii, când se dă drumul la treabă în cel mai optimis/pesimist scenariu. Atât. Cu gândul la beneficiarii proiectelor. Dar asta sunt eu”, a mai scris deputatul pe rețeaua de socializare.

Totodată Violeta Alexandru a anunțat că va urmări care va fi primul contract semnat.

„Am văzut, în schimb, poza cu ai mei colegi de partid și de guvern (bănuiesc că și Rareș Bogdan și Cristi Bușoi se pregătesc să intre în Guvern, așa aș zice), toți în poză. Și tot citeam informațiile. Pe cuvântul meu că nu se înțelege clar ce este, în pofida punctajelor. Acum, nu stiu … Poate că s-a instalat și sentimentul că în locul adevărului asumat, se prezintă, la sugestia consultanților, părți care avantajează.

Adică, o fi și o chestiune de lipsă de încredere, după o serie de întâmplări și declarații modificate de la o lună la alta. Probabil. Dar nu e vina mea”, a adăugat Violeta Alexandru.

Adauga un comentariu