Actualitate

Violeta Alexandru, despre concedierile din sistemul public: „Nu e nimic plăcut!“

Publicat: 03 dec. 2020
Violeta Alexandru, cu mască de protecție
Ministrul Muncii Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit joi, 3 decembrie, despre concedierile din sistemul public. Aceasta a declarat că va urma o evaluare a sistemului, care să îl facă mai eficient şi mai prompt pentru a răspunde nevoilor oamenilor, și vor fi demiși doar cei care nu corespund cerințelor.

„Va urma o evaluare în sistemul public, care să îl facă mai eficient şi mai prompt în a răspunde nevoilor oamenilor. Vă pot confirma faptul că ne vom angaja într-o auditare a sistemului public, care să ne arate care sunt zonele, să ne arate cu obiectivitate, dincolo de experienţa fiecărui ministru dobândită în acest an, care sunt zonele în care se pot lua măsuri de eficientizare. Introducerea platformelor IT şi a digitalizării în sistemul public va reprezenta o provocare pentru toţi cei care lucrează în instituţiile publice.

Scopul nostru nu este acela de a da pe cineva afară. Nu este nicio plăcere, nici un scop în sine să dai pe cineva afară. Important este să găsim răspunsul la întrebarea cât de eficientă este acum administraţia şi cum o putem face mai eficientă pentru a răspunde nevoilor oamenilor într-un timp scurt şi într-o manieră de calitate, astfel încât ei să fie mulţumiţi”, a declarat Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru: „Cei care nu se pot adapta…“

Minsitrul Muncii a susținu că este necesară o eficientizare în administraţia publică.

„Eu am zone în Ministerul Muncii în care am deficit de personal. Nu m-aş lansa în afirmaţia că „unii pleacă acasă”. Aceia care se pot adapta noilor cerinţe de eficienţă, pe care PNL le va impune în următorul mandat, eficienţă în administraţie, supleţe, simplitate în accesarea serviciilor publice, aceia care se pot adapta, care sunt deschişi să îşi îmbunătăţească cunoştinţele în folosirea tehnologiei, să îşi îmbunătăţească cunoştinţele în domenii complementare faţă de ceea ce făceau, aceia îşi vor găsi bineînţeles locul acolo unde în acest moment e nevoie de personal suplimentar.

Cei care nu se pot adapta, cum este oriunde, în orice loc de muncă, că este sistem public, că este sistem privat, cei care refuză să folosească tehnologia în mod evident vor fi provocaţi prin acest demers al PNL de a eficientiza administraţia. Dar e prematur. (…) Administraţia din România trebuie să se modernizeze. Cuvântul de ordine este eficienţă, promptitudine pentru rezolvarea problemelor oamenilor şi transparenţă totală. În momentul în care investeşti în digitalizare înseamnă şi transparenţă, înseamnă să vezi riguros cine îşi face treaba şi cine nu”, a mai spus Violeta Alexandru.

Concedieri la stat anunțate și de Ludovic Orban

Premierul României, Ludovic Orban,  a făcut referire la o posibilă reducere a aparatului bugetar. De asemenea, el a anunțat că nu se pune problema reducerii veniturilor românilor el reafirmând intenţia Guvernului de a majora salarii şi pensii, dar corelat cu situaţia economică.

„Dacă vă fi necesar, vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare”, a anunțat Ludovic Orban.

Premierul României, Ldovic Orban, are vesti proaste pentru bugetari. În cadrul unei emisiuni TV, el a anunțat posibile concedieri la stat în perioada următoare. Premierul Ludovic Orban susţine că nu se pune problema reducerii veniturilor românilor el reafirmând intenţia Guvernului de a majora salarii şi pensii, dar corelat cu situaţia economică. În acest context, Orban face referire la o posibilă reducere a aparatului bugetar.

Adauga un comentariu