Actualitate

Violeta Alexandru, despre majorarea pensiilor: „Respectăm programul asumat, creșteri etapizate, anual, până în 2024“

Publicat: 21 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Violeta Alexandru despre majorarea pensiilor Respectăm programul asumat creșteri etapizate anual până în 2024
Violeta Alexandru a adăugat că atât cadrele medicale, cât şi celelalte structuri îşi vor face treaba indiferent dacă în România este stare de alertă sau nu

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit despre un subiect extreme de important pentru milioane de români, majorarea pensiilor.

Majorarea cu 8% a punctului de pensie a fost asumată de către Partidul Naţional Liberal în programul de guvernare cu care s-a prezentat în faţa alegătorilor înaintea alegerilor parlamentare de pe 6 decembrie. Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, posibil viitor premier al României, a declarat şi el că această creştere va intra în vigoare din luna ianuarie.

Violeta Alexandru a declarat că programul asumat de către partidul pe care îl reprezintă va fi respectat întocmai, în ceea ce privește creșterea pensiilor conform acestuia.

„Ce pot spune cu certitudine e ca PNL va constitui baza discuțiilor între partenerii de guvernare cu certitudine în ce ne-am asumat în program, și ne vom ocupa de creșterea pensiilor etapizat anual până în 2024, ne propunem o creștere de sută la sută cu rata inflației. Ne uităm ca echipă la încasările de la buget. Dacă ai încasări la buget poți face creșteri de pensii”, a declarat Violeta Alexandru.

Majorarea pensiilor, în curtea lui Florin Cîțu

Ministrul Muncii a precizat că data următoarei majorări de pensii este știută de Florin Cîțu, actualul Ministru al Fiannațelor și, posibil, viitor premier.

„Eu nu mă ocup de buget, dar cum îl știu pe ministrul Cîțu, deja a pregătit tot ceea ce e necesar, ceea ce e atributul noului guvern. Noi am pregătit o schiță de buget în care sunt prevăzute creșterile pensiilor. Restul detaliilor ar trebui să le cereți ministerului finanțelor”, a menționat Violeta Alexandru.

Deblocarea dosarelor pensiilor blocate

Referitor la „dosarele de pensii blocate”, Violeta Alexandru a menționat că s-a lucrat intens pentru deblocarea acestora.

„Am recuperat luni până la ani de întârziere. Mai am câteva. Sunt niște situații complicate gestionate chiar zilele astea de Casa de Pensii. Erau zeci de mii de dosare întârziate. Nu le pun pe cele din afară sau comunitare. Văd un bilanț bun la sfârșitul acestui an. Înainte să promiți oamenilor creșteri peste creșteri mai bine le dai oamenilor ce li se cuvine. Respectiv să emitem deciziile de pensionare pentru ca oamenii să poată primi. Am întâlnit tot felul de oameni în casele de pensii. Unii m-au denigrat dar și oameni care au dovedit că se poate”, a mai spus Violeta Alexandru.

Nu se agață de fotoliul de ministru

Violeta Alexandru a precizat că nu este o persoană care se agață de funcții, iar Ministerul va fi condus în viitor de un om corect ce va avea grijă de banii publici.

„Nu sunt un om care e agață de funcții. Va fi condus de un om care va avea grijă de banii publici, un om corect, care va respecta pensionarii. Un liberal care va găsi soluțiile pentru creșterea pensiilor în următorii ani. Ministrul și echipa trebuie să fie corect față de ceea ce înseamnă plăți“, a mai zis Violeta Alexandru.

Florin Cîțu: „Este nevoie să avem un Guvern cât mai repede“

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, susținut de coaliție pentru funcția de premier, a spus că viitorul Guvern trebuie să fie investit cât mai repede în zilele următoare.

„Aş vrea să mulţumesc coaliţiei de centru-dreapta pentru încrederea pe care mi-o acordă, sunt conştient de această responsabilitate de a conduce un guvern în acest moment. Mă voi implica direct în zilele următoare pentru a finaliza programul de guvernare. Este nevoie să avem un Guvern cât mai repede învestit în zilele următoare, pentru că sunt probleme pe care trebuie să le rezolvăm în domeniul sănătăţii, dar şi în domeniul economiei”, a afirmat Florin Cîţu, după negocierile dintre PNL, USR PLUS şi UDMR, care au avut loc la Vila Lac.
Adauga un comentariu