Actualitate

Violeta Alexandru nu are timp de reforme aşa că propune direct desfiinţarea Inspecţiei Muncii

Publicat: 06 oct. 2020
Violeta Alexandru propune desființarea Inspecției Muncii
Violeta Alexandru propune desființarea Inspecției Muncii

Violeta Alexandru considera că instituţia nu poate fi reformata aşa că propunere desfiinţarea Inspecţiei Muncii. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, ministrul Muncii considera că nu este timp pentru a reforma o instituția, dealtfel, extrem de importantă pe piaţă.

Violeta Alexandru a stârnit un val de indignare pe reţelele de socializare după ce a postat, în cursul nopţii de luni, 5 octombrie 2020, un text prin care îşi anunţa intenţia de a desfinta o instituţie publică.

Violeta Alexandru cere desființarea ”Inspecției Muncii”, instituţia nu mai poate fi reformată

Ministrul Muncii considera că desfiinţarea Inspecţiei Muncii este necesară, asta în condiţiile în care, după părerea ei, instituţia nu mai poate fi reformată. Instituţia ar urma, după desfiinţare, să fie reînfiinţata dar cu o altă organigrama şi cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie:

”Evaluarea mea – pe care tocmai am terminat-o – cu privire la Inspecția Muncii îmi arată că această instituție nu poate fi reformată prin decizii punctuale. Trebuie desființată și reînființată cu o altă organigramă și cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie. Am încercat o serie de schimbări. Nu merge.

Păcat de cei care muncesc în această instituție.

Inspecția Muncii și-a votat, prin Parlament, o lege de funcționare. Tot acolo trebuie schimbată. Când se va putea.

Violeta Alexandru: Nu doresc să leg prietenii în administraţie

În continuarea postarii, ministrul Muncii declara că nu îşi doreşte să lege prietenii în domeniul administraţiei şi ca rezultatele muncii celor din administraţie trebuie să fie vizibile. În altă ordine de idei, ministrul considera că personalul angajat la Inspecţia Muncii au răspuns cu indiferenţa atunci când premierul Ludovic Orban le-a solicitat că să intensifice controalele pe ideea de pandemie de COVID. Totuşi, în pofida ca angajaţii din instituţie nu fac controale, aceştia se declara experţi în diverse statistici care nu ajută practic la nimic.

”Nu sunt interesată să leg prietenii în administrație”
Mă uitam la cât sunt de indiferenți după ultima solicitare a Prim-Ministrului de a intensifica acțiunile de control pe Covid. Sunt, în schimb, experți în prezentare de statistici. Mi-am format ochiul în a depista tacticile administrației, una dintre ele fiind aceea de a te “împacheta” prin prezentarea de statistici, situații. Pentru cine se lasă împachetat.

Nu sunt interesată să leg prietenii în administrație. Nu susțin pe nimeni dacă nu face treabă; mă interesează să creez cadrul corect pentru cei care vor să facă ceva, să iasă din starea de confort și să muncească cu rezultate vizibile.

E cam târziu pentru România să rateze și acest an fără să se facă treabă”, scrie Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe Facebook.

Ce este Inspecția Muncii

Inspecţia Muncii – este organ de specialitate al administraţiei publice centrale în subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, cu sediul în municipiul Bucureşti. Instituţia are personalitate juridică şi îndeplineşte funcţia de autoritate de stat, prin care asigură exercitarea controlului în domeniile relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă şi supravegherii pieţei.

Inspecţia Muncii acţionează pentru asigurarea protecţiei sociale a muncii, în baza prevederilor art. 41 din Constituţia României, republicată, şi, respectiv, a prevederilor Convenţiei OIM nr. 81/1947 privind inspecţia muncii în industrie şi comerţ, ratificată prin Decretul Consiliului de Stat nr. 284/1973 şi ale Convenţiei OIM nr. 129/1969 privind inspecţia muncii în agricultură, ratificată prin Decretul Consiliului de Stat nr. 83/1975.

Adauga un comentariu