National

Virgil Musta arată că oamenii nu cred în virus, nici măcar după ce s-au îmbolnăvit: ”M-au lăsat mască”

Publicat: 13 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Virgil Musta arată că oamenii nu cred în virus nici măcar după ce s-au îmbolnăvit M-au lăsat mască
Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara

Virgil Musta arată că oamenii nu cred în virus, nici măcar după ce s-au îmbolnăvit: ”M-au lăsat mască”.

Șeful de secție de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, Virgil Musta aduce în discuție întâmplările prin care a trecut de la începutul pandemiei și până acum.

Virgil Musta arată că oamenii nu cred în virus, nici măcar după ce s-au îmbolnăvit: ”M-au lăsat mască”

Unii pacienți nu credeau că au virusul, nici măcar când urmau tratament pentru vindecarea lui.

„Am avut și pacienți care s-au îmbolnăvit, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au fost bolnavi de coronavirus. M-au lăsat mască, cumva. Înțeleg că sunt unii care până să se îmbolnăvească spun că nu există virusul. Dar după ce au trecut prin boală, să spună că ei nu cred că au avut COVID, că cine știe ce altă boală…. Eu am speranţa că lumea a început să înţeleagă.

Am văzut şi o statistică că 75% din oameni înţeleg că este pandemie şi că e nevoie să respectăm nişte reguli. Asta îmi dă speranţă că la un moment dat, când lumea va vedea în ce situaţie suntem, se vor menţine regulile, astfel încât să nu ne mai îmbolnăvim” a spus medicul Virgil Musta.

Oamenii ar trebui să nu mai lupte cu sistemul și să nu mai creadă că totul este o conspirație

Pentru a câștiga această luptă, este nevoie de implicarea oamenilor și de atenția lor la măsurile adoptate de autorități.

„Este puțin probabil ca lupta să fie câștigată în spitale. În primul rând ea va fi câștigată în afara spitalelor. La începutul pandemiei am văzut cum sistemele de sănătate din alte țări au fost copleșite, au murit oameni, iar un număr foarte mare de oameni rămâneau în afara spitalelor, pentru că nu mai aveau unde să se interneze, din cauză că unii dintre ei nu au avut grijă să nu se îmbolnăvească.În această luptă, care este o luptă de durată cu virusul, cheia este să prevenim îmbolnăvirea. Să prevenim până când vom avea soluții mai bune terapeutic. Până când va veni un vaccin, un tratament. Chiar dacă lumea se va îmbolnăvi, cheia este să se îmbolnăvească progresiv. Eu am considerat că aceasta este, de fapt, tactica pe care ar trebui să o aplicăm” a mai completat medicul.

Veste bună dată de Virgil Musta: „La pandemia de COVID-19 există și această parte pozitivă“

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a declarat că la pandemia de COVID-19 există și o parte bună în România. Virgil Musta susține că aproximativ 80% din populație înțelege situația.

„Sunt vești bune însă: 80% din populaţie înţelege situaţia în care ne aflăm, înţelege dificultatea, înţelege că există virus, există pandemie şi că este important să fim acum mai mult ca niciodată să fim solidari, să respectăm cele trei reguli pentru că acestea satu la baza prevenţiei noastre de a nu ne îmbolnăvi şi anume: purtarea măştii, distanţarea socială şi spălatul pe mâini. Sunt convins că împreună vom putea depăşi şi aceste momente mai dificile!”, a spus Virgil Musta.

 

Adauga un comentariu