Actualitate

Virgil Musta: „Asistăm deja la un val doi în anumite zone ale ţării”

Publicat: 28 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Virgil Musta Asistăm deja la un val doi în anumite zone ale ţării
Medicul Virgil Musta a lansat un chestionar online pentru copii și părinți

Virgil Musta a vorbit astăzi despre situația creată de coronavirus în România. Acesta consideră că am intrat deja în al doilea val al pandemiei deoarece sunt zone în țară unde numărul de cazuri a crescut considerabil.

„Asistăm deja la un val doi în anumite zone ale ţării. Dacă ne uităm la Braşov, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei. Noi, în judeţul Timiş, din fericire, stăm bine, avem un număr foarte mic de cazuri, dar dacă nu vom fi precauţi şi nu vom înţelege că trebuie să respectăm regulile, sigur vom avea şi un al doilea val. Acesta poate apărea în lunile de toamnă, poate iarna.

Sper ca acesta să poată fi ţinut sub control cum a fost ţinut şi în timpul primului val de pandemie (…) Sunt zone în ţară în care numărul de cazuri a crescut chiar alarmant, cum este Braşovul, Bucureştiul, unde riscul de sufocare a sistemului de sănătate este deja prezent. Asta din cauză că oamenii nu înţeleg că există virus, că există transmitere, că trebuie să respectăm regulile şi că dacă nu le respectăm riscăm să ne relaxăm cu reguli mai stricte”, a declarat Virgil Musta.

Virgil Musta, despre coronavirus: „Virusul poate persista în alte locuri”

Medicul Virgil Musta, angajat al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a vorbit tras un semnal de alarmă în plină pandemie de coronavirus. Acesta a afirmat că simptomele pot persista aproximativ șase luni de zile.

„Un număr mare de tineri care au prezentat infecția se plâng cu simptome o perioadă lungă de timp. Am văzut statistici internaționale în care până la șase luni de zile tineri spun că prezintă parte din simptomatologia pe care au făcut-o în faza acută a bolii. Trebuie să fim foarte precauți! Și la noi în țară tineri care nu au dorit să fie testați au prezentat după scurt interval accentuarea simptomatologiei din debut, chiar dacă virusul nu mai exista în faringe.(…)

Virusul nu mai este în gât, în faringe, dar virusul poate persista în alte locuri, el rămânând în organism și producând aceste simptome. Urmează să analizăm aceste situașii, să le cercetăm. Există și varianta ca parte din pacienți să evolueze ca boală cronică această infecție”, a spus medicul Virgil Musta.

Medicul Virgil Musta, despre pelerinajul cu mii de credincioși din Suceava: „Să nu devină focar de infecție!“

Medicul Virgil Musta, despre pelerinajul cu mii de credincioși din Suceava. Adunările la care participă mii de persoane, cum este pelerinajul de la Suceava, pot deveni focare de infecție cu coronavirus, atrage atenția medicul din cadrul Spitalului Victor Babeş din Timişoara.

„Este una dintre situațile în care trebuie să fim foarte înțelepți și să avem grijă să nu ne contaminăm. Aceste adunări trebuie să avem grijă să nu devină un focar de contaminare și de infecție. Eu susțin ideea ca oamenii să aibă libertate și să poată participa la aceste evenimente creștine. Dar ele trebuie să se desfășoare cu respectarea regulilor, care sunt foarte simple. E vorba de o distanțare socială și de purtarea măștii pentru că așa se transmite virusul. Dacă printre enoriași sunt persoane contaminate, vă dați seama câte cazuri ar putea să apară după o astfel de acțiune. Sunt factori de risc. Orice adunare în care nu se respectă distanțarea socială și purtarea măștii reprezintă risc pentru contaminare”, a explicat Virgil Musta.

Adauga un comentariu