Boli si tratamente

Virusolog german: Protejați doar bătrânii, tinerii trebuie lăsați să se infecteze

Publicat: 04 apr. 2020
Virusolog - tinerii trebuie lăsați să se infecteze
Virusolog - tinerii trebuie lăsați să se infecteze

Virusolog – tinerii trebuie lăsați să se infecteze. Virologul de renume internațional Karin Mölling avertizează cu privire la măsurile de izolare ca urmare a crizei coronavirusului. Ea a povestit pentru SputnikNews cum evaluează situația și ce putem face fiecare dintre noi acum. Rubikon a publicat o parte a interviului.

„Acest virus a dus la o pandemie, ceea ce înseamnă că este foarte contagios. Dar virusul nu provoacă o boală rea. Simt că ceea ce se întâmplă acum este ceea ce experimentăm mai mult sau mai puțin în fiecare iarnă. Acest lucru a fost vizibil în special în urmă cu doi ani, cu gripa. Testul pentru SARS-Corona 2 nu era încă cunoscut. Se poate că acest virus a jucat un rol. Nimeni nu știe. Avem acum un sezon de iarnă cam amânat. Gripa este deja în scădere și SARS-Corona 2 continuă să crească. Contagiunea este mare. În opinia mea, boala nu este la fel de rea ca gripa. Când am avut-o, am crezut că voi muri. De aceea, toți cei care au infecție cu SARS Corona 2 îmi spun de obicei că nu este cazul”, a explicat virusologul german.

„Vi se spune acum, în fiecare zi dimineața, câte morți SARS Corona 2 aveți. Dar nu vă spun cât de multe persoane a infectat gripa în această iarnă și câte decese a provocat. În această iarnă, gripa este scăzută, dar în jur de 80.000 sunt infectați. Nu primiți aceste numere deloc. A fost ceva de genul în urmă cu doi ani. În fiecare săptămână o persoană moare la Berlin din cauza germenilor multi-rezistenți. Aceasta este în jur de 35.000 pe an în Germania. Acest lucru nu este menționat deloc. Cred că am avut situații de genul acesta de mai multe ori și că măsurile sunt luate acum prea departe”, povesteste specialistul.

Virusolog – tinerii trebuie lăsați să se infecteze

”Cred că am avut situații de genul acesta de mai multe ori și că măsurile merg acum prea departe. Cred că poate nu ar trebui să faceți atât de mult împotriva tinerilor, care trebuie lăsați să stea împreună și să infecteze reciproc. Trebuie să construim cumva imunitatea. Cum poate fi posibil acest lucru fără contacte? Cei mai tineri suportă infecția mult mai bine”, a mai spus dr. Karin Molling.

”Trebuie să protejăm persoanele în vârstă, dar să le protejăm într-un mod care poate fi verificat. Este rezonabil ceea ce facem acum pentru stoparea epidemiei, astfel încât întreaga economie globală să fie aproape paralizată? Epidemia de gripă din 2018 cu 25.000 de decese în Germania nu a îngrijorat niciodată presa”, a completat virusologul.

”Aceasta e frica principală: boala este prezentată ca o boală îngrozitoare. În sine, coronavirusul este ca o gripă într-o iarnă normală. Este chiar mai puțin agresivă în prima săptămână. Am fost întrebată ce cred despre bătrânii care merg la plimbare. Pot spune doar atât: da, ar trebui să o facă. Aerul proaspăt este bun pentru că diluează virusul. Toată lumea își poate imagina acest lucru. Al doilea lucru este că apare acțiunea benefică a soarelui. Lumina ultravioletă ucide virușii. Este bine pentru copiii care se joacă afară, care fac sport afară. Este bine afară. Este cel mai bine dacă am putea sta afară. Sub nicio formă carantină”, explica medicul pentru sursa citata.
Adauga un comentariu