Local

Virusul Brucella a scăpat de sub control în China. Prof. dr. Carmen Dorobăț explică ce este bruceloza

Publicat: 06 nov. 2020
Prof. dr. Carmen Dorobăț, manager Spital de Boli Infecțioase Iași precizează care este situația la unitatea medicală
Prof. dr. Carmen Dorobăț, manager Spital de Boli Infecțioase Iași

Brucella, noul virus scăpat dintr-un laborator din China. Medicul Carmen Dorobăț a explicat ce este și cât de contagios este. Peste 6.000 de persoane din oraşul Lanzhou, capitala provinciei Gansu din nord-vestul Chinei, au fost testate pozitiv pentru bruceloză, iar anunțul a fost făcut de guvernul local, citează Xinhua.

Focarul de îmbolnăviri a apărut după ce o bacterie a fost scăpată dintr-un laborator al unei companii bio-farmaceutice care produce vaccinuri pentru animale. Deși acesta a fost scăpat încă de anul trecut, autoritățile chineze au oferit informații publice despre epidemie doar acum, în luna septembrie a acestui an.

Tudor Barbu, reacție dură

„Atenție! E de prin septembrie! Acum au dat-o, că partidul comunist mai întâi stă, o pritocește, o trece pe la serviciile lor, o trece pe la colțuri să nu iasă chiar contondentă și apoi o dă la fraieri, adică la planetă.Au scăpat anul trecut bacteria! Ne ducem cu gândul la piața de pește din Wuhan, știți povestea cu liliacul pe care l-a mâncat pangolinul, pangolinul nu l-a fiert pe liliac și așa, vezi Doamne, pentru proști a apărut COVID-19”, a spus Tudor Barbu.

Ce este Brucella / Bruceloza și cât de periculoasă e. Prof. dr. Carmen Dorobăț explică

„Brucella este o bacterie și această bacterie se transmite în special în zona crescătorilor de animale. Că vorbim de ovine, frecvent, sau că vorbim de vite. Vreau să vă spun că și noi am avut cazuri venite în special de la cei care creșteau oi, și în special cazuri venite din zona Mediteraneană, dar mai ales din Grecia.

Există și o intersecție a factorului de climă, dar această parte își pune amprenta. Boala poate să evolueze ușor, aproape că nu-ți dai seama că o ai și mai faci febră din când în când. Cam așa a evoluat în Europa.

Nu se transmite pe cale aerogenă. Nu este atât de contagioasă, nu poate să ajungă atât de contagioasă ca și COVID-19! Dar în zonele acestea unde sunt crescători de animale, posibil să se transmită, iar tulpina, dacă ar fi să ne gândim că e scăpată din laborator, nu  poate să fie decât o tulpină care a fost folosită pe testare de sensibilitate la antibiotice. Cam aici văd eu posibilitatea unui experiment în ceea ce privește utilizarea unei tulpini de Brucella.

Putem să stăm liniștiți!”, a declarat medicul Carmen Dorobăț.

Comentarii
  • moarteeeeeeeeeee chinei, moarte chineeeeeeeeeei ne-a omorat china ne-a omorat intentionat 6 luni atinut secreta epidemia de bruceloza dorind din nou sa se infecteze toata planeta, ca si cu covid l-au dat din laborator in octombrie 2018 si abia in ianuarie 2019au declarat epidemia ucigasa de covid care ne omoara, daoar dumnezeu sa castige trump sa distruga china ca altfel murim toti, toti murim din cauza unui presedinte nebun al chinei xi impung si a partidului comunist vom muri toti din cauza chinei de boala si de saracie si copii nu mai au niciu n viitor deja au probleme mintale, ori china in lume ori noi, isi bate joc china de intreaga planeta PENTRU CA TOATE TAIRLE TREABUIE SA CEARA DAUNE DE RZBOI LA CHINA SI ATUNCI CHINA S=AR LINISTI CA AR DEVENI O COLONIE A EUROPEI MAAAAAAAAAAAAAAARS DIN ROMANIA TOATE SPURCACIUNILE DE CHINEZI EPIDEMICI TERPORISTI CARE NE ADUC VIRUSI IN ROMANIA SA FIE INCHISE TOATE MIZERIILE DE MAGAZINE CHINEZESTI NU MAI CUMPARATI PRODUSE CHINEZESTI

  • Sa nu fie și asta un București virus modificat pentru a fi periculos la oameni. De altfel, circula un zvon, desigur intre conspirationisti, că la anul va veni o alta pandemie cu un virus cu adevărat mortal. Brrrrrrr

  • Da cica la anul China va da virusul Sars cov 3 pregatit deja in laborator si apoi mai spun previzionistii ca China va disparea de pe fata pamantului ca sa fie distrusi toti virusii produsi de China si presedintele XI JULFA PARANOIC VA MANCA TOTI CEI 1500 DE VIRUSI MORTALI CARE II ARE CHINA IN LABORATOR IMPREUNA CU PARTIDUL COMUNIST PARANOIC AL CHINEI SI APOI CHINA VA DISPAREA

  • Oi Ivane ai muscat din fundu lui Dorobat si tai rupt dinti in curu ei ? Mancator de cacat ! Pupincurist ratat tu cati ani ai ? Mata e batrana Ivane ca tea facut pupincurist, ai un pat in ATI rezervat pt tine si familia ta, neam de traista !!!!

  • Felicitari Doamna Profesor petru tot ce faceti, petru buna organizare a spitalului, pentru bunul comportament al personalului medici, asistente, infirmiere, jumatate din tratamentul pe care il primeste pacientul se datoreaza si de la personalul medical, am stat internata 14 zile si le multumesc din suflet la tot personalul din spital, sa aveti putere sa luptati , cum se spune in linia intai, Felicitari !

  • Un om bun este muscat de Haita de sacali, cand face lucruri bune, cand este copetent, cu experenta, o buna profesionista, de luni veti sta in casa si veti tace papagalilor, vedeti lucru bun in ce este rau, vreau sa vad haita de sacali daca comenteaza si cand sunt inchisi , Urgenta scali si o sa aveti timp sa mancati la cacat pe ziar , pofta buna !!!!!

  • Hei Lili , hotul striga hotul, cei care barfesc nu sunt persoane culte ! Inculti cu diplome la distanta, diplome cumparate pe bani, asta le este stiinta ! Ce specialisti mai sunt in ziua de azi ? Nici nu stiu sa vb. Romana, se duc la scoala boi si se intorc vite, asta este generatia de azi si cand vad o persoana ca le vorbeste , in loc sa ea de invatatura ceia ce vorbeste, ei o eticheteaza !! Baba, spaga, asta datoreaza cei 7 ani de acasa, asa parinti, asa copii, Romani tiganii !!!!!!!¡

  • Hei Lili , hotul striga hotul, cei care barfesc nu sunt persoane culte ! Inculti cu diplome la distanta, diplome cumparate pe bani, asta le este stiinta ! Ce specialisti mai sunt in ziua de azi ? Nici nu stiu sa vb. Romana, se duc la scoala boi si se intorc vite, asta este generatia de azi si cand vad o persoana ca le vorbeste , in loc sa ea de invatatura ceia ce vorbeste, ei o eticheteaza !! Baba, spaga, asta datoreaza cei 7 ani de acasa, asa parinti, asa copii, Romani tiganii !!!!!!!¡

  • In Spitalul de Infectioase este cea mai buna Organizare in Sanatate din tot Iasul, se datoreaza Managerului Dorobat care cu drag o ascult si o admir petru Inteligenta, PROFESiA, ORGANIZAREA, Siguranta cu care se exprima, Spitalul are o imagine buna, a tratat mi de pacienti si mai nou Coordoneaza si Spitalul de la Letcani, lupta cu toata echipa medicala, suntem mandri de Dumneavoastra Doamna Profesor, sunteti o siguranta pentru noi cei din Iasi si pentru cei care vin sa se trateze la Iasi, cu drag ma uit sa va vad invitata la televizor, nu numai eu ce suntem mai multe persoane si chiar toata tara care va admira cu drag

Adauga un comentariu