Economic Local

Vizele de reședință, acordate cu prioritate la Direcția de Evidență a Persoanelor Iași

Publicat: 03 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vizele de reședință acordate cu prioritate la Direcția de Evidență a Persoanelor Iași

Autoritățile locale au facilitat modalitatea de obținere a vizei de reședință. În municipiul Iași există peste 55 de unități de cazare în comun, majoritatea fiind cămine ale liceelor și universităților. Având în vedere numărul mare de vize de reședință eliberate anual, de la începutul anului 2020, persoanele care solicită stabilirea reședinței pot depune cererea și pe baza bonului de ordine cu litera R, având prioritate la Biroul nr. 3 din cadrul Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași.

„Pentru înscrierea mențiunii de stabilire a reședinței în actul de identitate, persoana interesată se adresează serviciului de evidență a persoanelor pe raza căruia locuiește temporar, completând în acest sens cererea pentru înscrierea în actul de identitate a mențiunii privind stabilirea reședinței”, au explicat reprezentanții Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași.

Peste 1.000 de vize aplicate de la începutul anului

Pentru obținerea vizei de reședință sunt necesare mai multe documente, printre care actul de identitate în care urmează a se înscrie mențiunea de stabilire a reședinței, dar și documentul cu care se face dovada adresei de reședință, original și copie. Termenul de soluționare a cererii pentru viza de reședință este de 5 zile, durata pentru care se poate înscrie stabilirea reședinței este de maximum un an. De precizat și faptul că, de la începutul acestui an au fost soluționate 1.288 de cereri pentru stabilirea reședinței.

Adauga un comentariu