Local

Vlad Babă și-a dat demisia din funcția de manager de la Școala Populară de Arte! „Nu are nicio legătură dosarul penal cu decizia de a demisiona”

Publicat: 20 sept. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Vlad Babă și-a dat demisia din funcția de manager de la Școala Populară de Arte Nu are nicio legătură dosarul penal cu decizia de a demisiona
Vlad Babă a demisionat din postul de director al Școlii Populare de Artă „Titel Popovici”

Școala Populară de Arte „Titel Popovici” rămâne fără director după ce Vlad Babă și-a dat demisia din postul de conducere. Acesta declară că decizia nu are nicio legătură cu dosarul penal în care este cercetat pentru mai multe infracțiuni, printre care și ocuparea funcției de manager interimar fără a îndeplini criteriile prevăzute de lege, ci mai degrabă proiectele pe care le are în plan privat

După doi ani în care a fost la conducerea Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, Vlad Babă și-a dat demisia. Acesta neagă că decizia a venit în urma dosarului penal în care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și alte infracțiuni. Vlad Babă a fost acuzat de mai multe nereguli pe parcursul perioadei sale de director interimar.

Vlad Babă susține că și-a dat demisia din cauza proiectelor private

Motivul pe care Vlad Babă îl invocă pentru demisia neașteptată din poziția de manager al Școlii Populare de Artă din Iași ar fi faptul că nu ar mai fi avut timp pentru proiectele sale private. Acesta a ținut să scoată în evidență că a lăsat la instituția din subordinea Consiliului Județean Iași un nou an școlar cu foarte mulți cursanți.

„Școala Populară de Arte își continuă activitatea cu un succes mare. În acest an vor fi aproape 400 de studenți, 390 mai exact. Demisia mea vine deoarece am alte proiecte, unele personale. Aș aprecia foarte mult să spuneți că începe un an școlar bun la Școala Populară de Arte. Țin foarte mult la profesorii și cursanții de acolo. Salariul meu net era de 4.100 de lei. Cine mă cunoaște știe cine sunt, am proiectele mele private, filme, emisiuni, serialul premiat la New York. M-am descurcat înainte, mă voi descurca mai departe. Salariul nu a fost un motiv pentru care am dorit să fiu la această instituție”, a precizat Vlad Babă.

Din declarațiile sale, Vlad Babă încearcă să scoată în evidență munca sa de la Școala Populară de Arte, dar și faptul că aceasta nu era o sursă de venit importantă pentru el.

Nu consideră că este vinovat

Cu toate că, până la momentul actual, dosarul penal în care Vlad Corneliu Babă este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu este departe de a fi finalizat, acesta are încredere că bunii săi avocați îi vor dovedi nevinovăția.

„În ce privește dosarul penal, sunt avocați foarte buni care vor dovedi că nu am nicio vină. Nu are nicio legătură dosarul penal cu decizia de a demisiona. Proiectele mele private sunt destul de importante pentru mine. Am venit la Școala Populară de Arte din pasiune pentru artă și pentru a face bine pentru această instituție și pentru tinerii talentați din Iași. Cred eu că am făcut cât m-am priceput, am lăsat mai bine decât am găsit. Am avut spectacole, chiar și în online pe perioada pandemiei”, completează Vlad Babă.

Vlad Babă și-a dat demisia de la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” în cursul zilei de 19 septembrie 2022. Acesta a invocat ca motiv principal activitatea sa din domeniul privat. De asemenea, a evitat să vorbească detaliat despre dosarul penal în care este cercetat, dar a ținut morțiș să reliefeze faptul că la Școala Populară de Arte a lăsat o tendință de creștere a numărului de cursanți, dar și a rezultatelor.

Comentarii
Adauga un comentariu