Eveniment-Social

Vlad Ungureanu, noul președinte al Federației Mondiale de Șah în Școli

Publicat: 23 dec. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Vlad Ungureanu noul președinte al Federației Mondiale de Șah în Școli
Vlad Ungureanu a fost ales noul președinte al Federației Mondiale de Șah în Școli

Vlad Ungureanu este noul președinte al Federației Mondiale de Șah în Școli, pentru o perioadă de 4 ani. Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a făcut anunţul în cadrul unei conferinţe de presă.

“Este un moment important pentru România și pentru ieșeni, Iașul fiind consecvent pe școala de şah dedicată copiilor a reușit, în cele din urmă, să facă din acest proiect unul național. Sunt deja 22 de județe care fac parte din proiectul “Șah în școli” și am reușit să edităm manualul pentru elevi în două variante, începători și avansați, acesta a fost deja transformat în 28.000 de exemplare la nivel național și datorită acestui lucru Federația Mondială pentru Șah în Școli l-a propus pe domnul Vlad Ungureanu, ieșeanul nostru, să devină președintele acestei federații pentru următorii 4 ani.

Este o mare onoare și bucurie că un ieșean să conducă Federația Mondială de Șah pentru Școlari, o realizare de succes care atrage atenția asupra școlii de șah din România. Avem campioni mondiali la juniori, avem campioni europeni, sunt copii cu care ne mândrim și pe care vrem să îi promovăm în continuare și pentru generațiile care vin. Îi doresc succes domnului Vlad Ungureanu, va avea un sprijin în mine, vom continua proiectele, inclusiv cu organizarea unui campionat mondial pentru școlari și proiecte care presupun că fiecare școală din Iași să aibă un cerc și studii de șah”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Adina Romanescu, directorul Liceului de Informatică ”Grigore Moisil” din Iași, a transmis un mesaj după ce Vlad Ungureanu a fost ales președinte al Federației Mondiale de Șah în Școli.

„Felicitări, domnule Vlad Ungureanu! Succes în continuare! Vă mulțumim că ați oferit Iașului acest dar în prag de sărbători! Este onorant să avem de la Iași un reprezentant la un asemenea nivel!”, a transmis Adina Romanescu, directorul Liceului de Informatică ”Grigore Moisil” din Iași.
Comentarii
  • Cineva auzit de această „Federație Mondială „. Nu există așa ceva, era suficient sa faceți o verificare simplă. Nu există o asemenea COMISIE MONDIALĂ, și nici PREȘEDINTE MONDIAL.

Adauga un comentariu