Actualitate

Vlad Voiculescu ar fi fost demis din fruntea Ministerului Sănătății (SURSE)

Publicat: 14 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vlad Voiculescu ar fi fost demis din fruntea Ministerului Sănătății SURSE
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății ar fi fost demis de la funtea ministerului

În aceste momente, conform unor surse digi24, ministrul Vlad Voiculescu ar fi fost demis din fruntea ministerului Sănătății. Totul s-a tranșat în discutia pe care Florin Cîțu, premierul României ar fi avut-o cu vicepremierul Dan Barna.

 

Știrea nu este confirmată oficial ci venită pe surse politice din anturajul Guvernului pentru digi24. O mare problemă ridicată de premierul Florin Cîțu este semnarea unui document de către Andreea Moldovan.

 

Vlad Voiculescu ar urma să fie demis de premierul Florin Cîțu

Conform surselor poltiice, în urmă întâlnirii dintre premierul Florin Cîțu și vicepremierul Dan Barna s-a luat decizia de demitere a lui Vlad Voiculescu și a secretarei de stat Andreea Moldovan. Cea din urmă ar fi demisă după ce a făcut o gafă de proporţii după ce a semnat un ordine de modificare a carantinării mai multor localităţi fără să se consulte cu premierul

De altfel, jurnaliştii BZI.RO spuneau despre faptul că acel ordin este, conform avocatului Gheorghe Piperea ilegal și că sunt semnale că ar avea și implicaţii cu iz penal din perspectiva faptului că nu există o cale legală ca un secretar de stat să semneze, în locului unui ministru, un astfel de document.

 

Andreea Moldovan în centrul scandalului care l-ar putea lăsa pe Vlad Voiculescu fără minister

Conform surselor, Vlad Voiculescu ar urma a fi demis de către Florin Cîțu după ce cel din urmă s-a întâlnit cu vicepremierul Dan Barna. Unul dintre motivul care a dus la ” umplerea paharului” a constat în  faptul că secretarul de stat Andreea Moldovan a semnat un document care ar fi ilegal. De altfel, această decizie le-ar face pe plac multor lideri PNL care i-au cerut premierului să îl demită pe Voiculescu pentru gafele pe care acesta le-a făcut de când a fost instalat  pe funcție.

În ultimele săptămâni, ministrul Vlad Voiculescu a intrat de mai multe ori în conflict cu premierul dar și cu alți lideri. Acesta a luat decizia de a susține o conferință de presă exact în momentul în care premierul susținea la rândul lui o conferință de presă, a transmis condoleanțe pe rețelele de socializare cu 2 minute înainte ca premierul să apară la TV și să vorbească despre tragedia de la Victor Babeș.

 

PSD a depus moțiune simplă de cenzură împotriva lui Vlad Voiculescu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat zilele trecute faptul că formațiunea pe care o reprezintă a depus o moțiune împotriva Vlad Voiculescu. Liderul anunța că moțiunea are mari șanse să treacă pentru că, printre cei nemulțumiți de ministru sunt și lideri PNL:

„Am discutat astăzi (nr. 11 aprilie 2021 )în Biroul Politic Național despre situația absolut revoltătoare de la Spitalul Foișor. Am decis ca astăzi să depunem o nouă moțiune simplă împotriva ministrului sănătății. Ținând cont de gravitatea situației, cerem Biroului Permanent al Camerei Deputaților ca în această săptămână să fie dat votul pe această moțiune simplă”, a spus Ciolacu, care a precizat că se așteaptă ca liberalii să voteze moțiunea.

Vom reveni cu detalii

Adauga un comentariu