International

Vladimir Putin a ieşit din buncăr. A fost prezent la funeraliile lui Vladimir Jirinovski

Publicat: 08 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vladimir Putin a ieşit din buncăr. A fost prezent la funeraliile lui Vladimir Jirinovski
Preşedintele rus a depus un buchet de trandafiri roșii și s-a închinat în fața sicriului lui Jirinovski.

Vladimir Putin a ieşit din buncăr. Președintele Federației Ruse a avut una dintre rarele sale ieșiri publice, participând la funeraliile lui Vladimir Jirinosvski, un lider politic apropiat al președintelui rus.

Preşedintele rus a depus un buchet de trandafiri roșii și s-a închinat în fața sicriului lui Jirinovski.

Vladimir Putin a ieşit din buncăr, Vladimir Putin si Vladimir Jirinovski
I s-a oferit titlul onorific „Avocat onorat al Federației Ruse” prin Decretul președintelui Federației Ruse Vladimir Putin

Vladimir Putin a ieşit din buncăr, fiind prezent la funeraliile lui Jirinovski

Vladimir Putin a ieşit din buncăr. Liderul de la Moscova a fost prezent la înmormântarea liderului formaţiunii naţionaliste Partidul Liberal Democrat din Rusia (PLDR), Vladimir Jirinovski, acesta încetând din viaţa marţi, 5 aprilie.

Vladimir Volfovich Jiirinovsky a fost născut la 25 aprilie 1946 în orașul Alma-Ata (Kazahstan). A absolvit Institutul de Limbi Oriental din cadrul Universităţii de Stat din Moscova, cu o diplomă în Turcia și limba turcă (1970), și Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moscova, cu o diplomă în drept (1977).

Jirinovski a fost profesor de drept internațional, doctor în științe filozofice și a fost membru titular al Academiei Internaționale de Informatizare, profesor la Facultatea de Sociologie a Universității de Stat din Moscova, precum și profesor onorific și doctor al mai multor instituții de învățământ superior, inclusiv Universitatea de Drept și Financiar din Moscova, Universitatea Lingvistică de Stat din Moscova, Academia Rusă de Advocacy și altele.

De altfel, în perioada 1989-1992 a fost președinte al Partidului Liberal Democrat al URSS, iar din aprilie 1992 – președinte al Partidului Liberal Democrat din Rusia.

În decembrie 2000, pentru activitatea sa legislativă activă și serviciile de întărire a statului rus, i s-a oferit titlul onorific „Avocat onorat al Federației Ruse” prin Decretul președintelui Federației Ruse Vladimir Putin.

Vladimir Putin a ieşit din buncăr, Vladimir Jirinovski
A absolvit Institutul de Limbi Oriental din cadrul Universităţii de Stat din Moscova, cu o diplomă în Turcia și limba turcă

ONU a decis suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului

Într-o altă ordine de idei, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a decis, joi după-amiază, 7 aprilie, suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului, din cauza actelor de agresiune comise în cursul invaziei militare în Ucraina. Proiectul de rezoluţie ce privește  suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului a fost adoptat cu 93 de voturi pentru, 24 împotrivă şi 58 de abţineri.

Proiectul de rezoluţie a fost iniţiat în contextul acuzaţiilor privind încălcări ale drepturilor omului de către Rusia. Consiliul Drepturilor Omului a exprimat „preocupări grave” referitoare la informaţiile despre „încălcări grave şi sistematice”, despre „abuzuri asupra drepturilor omului” şi „încălcări ale dreptului umanitar internaţional” comise de Rusia prin invazia militară în Ucraina. Este de precizat că China a votat împotriva suspendării Rusiei din Consiliul Drepturilor Omului. „O astfel de abordare în Consiliul Drepturilor Omului va crea un precedent periculos, cu efecte grave”, a afirmat ambasadorul chinez la ONU, Zhang Jun.

Totodată, Rusia a transmis un avertisment către statele membre ale Națiunilor Unite că un vot favorabil sau o abținere față de încercarea Statelor Unite de a suspenda Moscova din Consiliul pentru Drepturile Omului va fi văzut ca un „gest neprietenos”, care va avea consecințe asupra relațiilor bilaterale.

Reamintim faptul că Vladimir Putin a ieşit din buncăr, acesta fiind prezent la funeraliile liderului formaţiunii naţionaliste Partidul Liberal Democrat din Rusia (PLDR), Vladimir Jirinovski.

Adauga un comentariu