International

Vladimir Putin, anunț înfricoșător despre armele nucleare. Ce plan negru are liderul de la Moscova

Publicat: 13 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vladimir Putin anunț înfricoșător despre armele nucleare. Ce plan negru are liderul de la Moscova
Vladimir Putin s-a întâlnit cu omologul său din Belarus Aleksandr Lukaşenko pentru a discuta despre situaţia din Ucraina şi sancţiunile occidentale

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit marţi, 12 aprilie, cu omologul său din Belarus Aleksandr Lukaşenko pentru a discuta despre situaţia din Ucraina şi sancţiunile occidentale. Lukaşenko a sosit marţi la primele ore în regiunea Amur, din Extremul Orient rus, unde vizitează cosmodromul Vostocinîi împreună cu liderul de la Kremlin.

Preşedintele belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat marți 12 aprilie că Republica Belarus este hotărâtă să consolideze unitatea cu Federația Rusă .

„Belarus va fi mereu alături de Rusia, indiferent de evoluția situației”, a declarat liderul de la Minsk.

Aleksandr Lukaşenko consideră că invitația venită din partea Rusiei de a vizita cosmodromul „Vostocinîi” este „cel mai înalt grad de încredere” pe care putea să-l primească din partea lui Vladimir Putin.

Ziua de 12 aprilie este celebrată în Rusia şi alte foste republici sovietice drept Ziua Cosmonauticii, care îl celebrează pe primul om ajuns în spaţiu (în anul 1961), cosmonautul sovietic Iuri Gagarin.

Putin, cu valiza nucleară și la întâlnirea cu Lukașenko

Vladimir Putin și-a afișat valiza nucleară și în aeroportul spațial din estul Rusiei, într-o demonstrație de forță alături de dictatorul din Belarus Alexandr Lukașenko.

Liderul rus a fost fotografiat lângă același funcționar de la Kremlin care îi poartă temuta servietă neagră cu care poate lansa un atac nuclear de la distanță, potrivit Daily Mail.

Liderul de la Kremlin a fost văzut cu aceeași servietă săptămâna trecută, când a asistat la înmormântarea unui politician de extremă dreapta la Moscova.

„De ce naiba suntem atât de îngrijorați de aceste sancțiuni?”, a spus Lukașenko, potrivit televiziunii de stat ruse.

Lukașenko, care este recunoscut ca portavocea celui mai apropiat aliat al său cu privire la o serie de probleme sensibile, a insistat că Belarus trebuie să fie implicat în negocierile pentru a rezolva conflictul din Ucraina și a spus că Belarus a fost pe nedrept etichetat drept „un complice al agresorului”.

Anunțul lui Putin despre energia nucleară în spațiu

Rusia va dezvolta o navă spațială de transport de nouă generație și tehnologii pentru energia nucleară în spațiu, a declarat marți președintele Vladimir Putin.

Vorbind la o întâlnire cu liderul belarus Alexander Lukașenko la Cosmodromul Vostochnîi din Orientul Îndepărtat al Rusiei, Putin a amintit de succesele sovietice în spațiu și a spus că nicio sancțiune împotriva Rusiei nu va putea opri progresul țării sale.

Liderul de la Kremlin a mai anunţat că Rusia va lansa o nouă sondă spaţială spre Lună, denumită Luna-25, în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Rusia va colabora cu Belarus la proiecte de infrastructură care vor garanta un acces independent în spaţiu pentru aceste două ţări, a precizat Vladimir Putin, adăugând că a cerut agenţiei spaţiale ruse, Roscosmos, să îi pregătească pe astronauţii belaruşi pentru a zbura la bordul vehiculelor spaţiale ruseşti.

Adauga un comentariu