Razboi în Ucraina

Vladimir Putin, despre atacurile de la centrala nucleară Zaporojie: „Noi tragem în noi înșine? Este o prostie cât casa”

Publicat: 09 sept. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Vladimir Putin despre atacurile de la centrala nucleară Zaporojie Noi tragem în noi înșine Este o prostie cât casa
Vladimir Putin a ținut să adauge că în apropierea stației se regăsesc resturi de proiectile ale sistemului reactiv cu lansare multiplă HIMARS, de producție americană

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut declarații despre atacurile de la centrala nucleară Zaporojie. Șeful de la Kremlin susține că afirmațiile făcute de ucraineni sunt de-a dreptul ridicole și le-a calificat drept „o prostie cât casa”.

Oficialul rus a ținut să adauge că în apropierea stației se regăsesc resturi de proiectile ale sistemului reactiv cu lansare multiplă HIMARS, de producție americană.

Ce spune Vladimir Putin despre atacurile de la centrala nucleară Zaporojie

Declarațiile potrivit cărora Rusia însăși trage asupra centralei nucleare Zaporojie le consideră Vladimir Putin ca fiind aberante. Președintele Federației Ruse afirmă că soldații ruși controlează stația și ar fi ilogic ca ei să se atace singuri.

”Noi suntem cei care controlăm stația. Acolo sunt militarii noștri. Reiese că noi tragem în noi înșine? Asta este pur și simplu o prostie cât casa. Altfel nu poate fi definit”, a spus șeful statului rus vorbind, miercuri, 7 septembrie 2022, la Forumul Economic Estic din Vladivostok.

De asemenea, liderul a ținut să adăuge că în discuții, partenerii occidentali au recunoscut că ”acest lucru nu are logică”.

„Asta ar fi primul aspect. Al doilea – acolo sunt fragmente HIMARS împrăștiate pe jos și alte mijloace occidentale de distrugere”, a subliniat Vladimir Putin, președintele Rusiei.

AIEA a fost în control la centrala nucleară Zaporojie

TASS amintește că, la data de 6 septembrie 2022, AIEA a făcut bilanțul vizitei misiunii sale la obiectivele nucleare ale Ucrainei și, în special, la centrala de la Zaporojie. De asemenea, în raportul publicat în urmă cu câteva zile, organizația a cerut ca în jurul centralei să fie creată special o zonă de securitate pentru a preveni o serie de eventuale avarii. Directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, a transmis faptul că nu poate răspunde la întrebarea cine a tras cu adevărat în centrală.

Amintim că Forțele Armate ale Ucrainei continuă să atace intens localitățile situate pe malul stâng al Niprului. Sub focul armelor se află mai multe orașe de coastă, în special, Kamenka-Dneprovska, Vodianoe și Energodar. S-au înregistrat victime, imobile deteriorate și infrastructura civilă afectată. Proiectilele cad și pe teritoriul din jurul Centralei de la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară electrică din Europa.

În ultima perioadă, militarii ucraineni atacă în mod regulat stația. În plus, aceștia au încercat debarcarea unei unități de desant în apropierea centralei, dinspre lacul de acumulare. conform Ministerului Apărării, una dintre aceste încercări a vizat ocuparea Centralei înaintea vizitei misiunii AIEA.

Intensitatea bombardamentelor armatei ucrainene asupra centralei nucleare (NPP) Zaporojie și a orașului Energodar unde se află instalația a crescut cu 70 la sută în ultima vreme față de perioadă anterioară, a declarat luni, Vladimir Rogov, membru al consiliului principal al Administrația militară-civilă regională Zaporojie.

„Intensitatea bombardamentelor împotriva CNE Zaporojie și Energodar de către militanții ucraineni a crescut cu 70%”, a scris el pe canalul său Telegram.

Astfel, în urma propagandei din mass-media, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că atacurile de la centrala nucleară Zaporojie sunt făcute de ucraineni și nu de ruși, că ar fi ilogic ca armata să se atace pe una singură.

Comentarii
Adauga un comentariu