Razboi în Ucraina

Volodimir Zelenski a anunțat un referendum referitor la compromisurile din cadrul negocierilor Ucrainei cu Rusia

Publicat: 21 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Volodimir Zelenski a anunțat un referendum referitor la compromisurile din cadrul negocierilor Ucrainei cu Rusia
Zelenski a remarcat încă o dată că Ucraina nu este acceptată în NATO pentru că membrii Alianței se tem de Rusia

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că formatele compromisurilor în negocierile dintre Ucraina și Federația Rusă vor fi decise în cadrul unui referendum din întreaga Ucraina. Vorbim despre garanțiile de securitate, precum și despre teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Luganks și Republica Autonomă Crimeea.

Zelenski a remarcat încă odată că Ucraina nu este acceptată în NATO pentru că membrii Alinaței se tem de Rusia.

„Trebuie să ne liniștim, să spunem: Bine, alte garanții de securitate. Alianță, dacă am fi membri ai Alianței. Și cred că acesta este un compromis normal”, a adăugat el.

Ucraina intenționează să pună capăt războiului cu Rusia prin formarea unei noi coaliții de securitate

Potrivit lui Zelenski, problemele de securitate vor include modificări constituționale și modificări ale legislației ucrainene actuale.

„Am explicat tuturor grupurilor de negociere; când vorbești despre toate aceste schimbări, și pot fi istorice, nu vom merge nicăieri, vom ajunge la un referendum. Oamenii vor trebui să spună și să răspundă la anumite formate de compromis. Și ce vor fi ei. Aceasta este o chestiune de conversație și înțelegere dintre Ucraina și Rusia. Prin urmare, în orice caz, sunt gata să fac orice dacă mișcarea mea este cu poporul nostru”, a subliniat șeful statului ucrainean.

Mykhailo Podoliak, un consilier al șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, a declarat ulterior că Ucraina intenționează să pună capăt războiului cu Federația Rusă prin formarea unei noi coaliții internaționale de securitate.

Ultimatumul Rusiei pentru ca Ucraina să predea Mariupol

Rusia a declarat că Ucraina are timp până luni să predea Mariupol, iar între orele 10-12, armata va avea mai multe coridoare umanitare în care toţi cei care vor pleca nu vor fi răniți. Ministerul rus al Apărării a menţionat faptul că militarii care vor depune armele au garanția Rusiei că nu vor păți nimic și că toate organizațiile internaționale umanitare vor putea lua parte la acest eveniment pentru a garanta o ieșire fără incidente.

„Depuneți armele. S-a dezvoltat o catastrofă umanitară teribilă. Tuturor celor care depun armele le este garantată ieșirea în siguranță din Mariupol” a declarat liderul militar rus Mihail Mizintsev.

Ucraina a anunțat că nu va îndeplini ultimatumul Rusiei

Ucraina nu va putea îndeplini ultimatumul Federației Ruse, deoarece pentru a-l îndeplini este necesar să se distrugă complet poporul ucrainean. Asta a precizat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat presei europene. Un extras din care a fost publicat de presa ucaineană, relatează Ukrinform.

„Ucraina nu va putea îndeplini ultimatumul. Nu o vom putea face fizic. Cum se poate face acest lucru? Trebuie să fim cu toții distruși – atunci ultimatumul lor va fi executat automat. De exemplu, `dă-ne Harkov, dă-ne Mariupol, dă-ne Kiev’. Nici locuitorii din Harkov, nici cei din Mariupol, nici locuitorii Kievului, nici președintele – nu vom putea face asta. O vedem chiar și în orașele ocupate.

În Melitopol, Berdyansk, în această direcție. Când ei (n. r.: trupele ruse) intră, oamenii nu renunță. Ei ridică steagul, oamenii îl dau jos. Au ucis un om, da, oamenii s-au ascuns, dar noaptea au venit și au dat jos din nou steagul. Ce vrei? Să ne distrugă pe toți? Ultimatumul îl putem îndeplini doar atunci când nu suntem acolo”, a subliniat șeful statului ucrainean.

Adauga un comentariu