Razboi în Ucraina

Volodimir Zelenski: Este posibil ca Rusia să fi început deja Al Treilea Război Mondial

Publicat: 17 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Volodimir Zelenski Este posibil ca Rusia să fi început deja Al Treilea Război Mondial
Preşedintele ucrainean Zelenski a mai subliniat că rezultatul acestui război pune în joc întreaga civilizaţie

Este posibil ca Rusia să fi început deja Al Treilea Război Mondial, a declarat într-un interviu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Când a fost întrebat dacă a înţeles preocupările preşedintelui Joe Biden de a nu escalada tensiunile cu Moscova sau de a nu le provoca, preşedintele Zelenski a declarat că rezultatul invaziei preşedintelui rus Vladimir Putin în Ucraina nu a fost încă decis, dar este posibil ca această decizie să fi pornit pe calea unui război global.

Rusia Al Treilea Război Mondial, presedintele ucraineana Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski a declarat că poporul ucrainean este „de neînvins” chiar dacă forţele ruseşti vor cuceri oraşele, inclusiv capitala Kiev

Preşedintele ucrainean consideră că Rusia ar fi început deja Al Treilea Război Mondial

Este posibil ca Rusia să fi început deja Al Treilea Război Mondial. Preşedintele ucrainean Zelenski a mai subliniat că rezultatul acestui război pune în joc întreaga civilizaţie.

„Nimeni nu ştie dacă nu cumva a început deja. Şi care este posibilitatea acestui război dacă Ucraina va cădea, în cazul în care Ucraina va cădea? Este foarte greu de spus”, a declarat Zelenski. „Şi am văzut acest lucru acum 80 de ani, când a început cel de-al Doilea Război Mondial… nimeni nu ar putea prezice când va începe războiul la scară largă”, a adăugat el.

Volodimir Zelenski a declarat că poporul ucrainean este „de neînvins” chiar dacă forţele ruseşti vor cuceri oraşele, inclusiv capitala Kiev. Armata rusă poate ocupa pământul, dar nu pot lua demnitatea şi dragostea ucrainenilor pentru ţara lor, a spus el.

Preşedintele Zelenski a ţinut miercuri , 16 martie, un discurs în faţa ambelor camere ale Congresului, reiterând presiunile sale pentru ca NATO să impună o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei. Oficialul a făcut apel la un sprijin mai agresiv din partea legislatorilor şi a lui Joe Biden, numind invazia o „teroare pe care Europa nu a mai văzut-o de 80 de ani”.

Preşedintele Joe Biden a anunţat miercuri un nou sprijin militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina. Însă preşedintele american a exclus trimiterea de avioane de luptă, o solicitare pe care Zelenski a adus-o şi în Congres ca alternativă la declararea zonei de interdicţie aeriană.

Rusia Al Treilea Război Mondial, presedintele ucrainean Volodimri Zelenski
Armata rusă poate ocupa pământul, dar nu pot lua demnitatea şi dragostea ucrainenilor pentru ţara lor, a spus presedintele Ucrainei

Minut de reculegere în Ucraina

Prin intermediul unui mesaj video, preşedintele Volodimir Zelenski, a spus că a semnat un decret prin care în fiecare zi se va ţine un moment de reculegere în întrega naţiune, în memoria soldaţilor şi civililor ce şi-au pierdut viaţa în acest război.

„În fiecare dimineaţă, la ora 09:00, pe întreg teritoriul statului nostru ne vom aminti de ucrainenii care şi-au dat viaţa, de toţi cei care au luptat, de toţi militarii şi de toţi civilii – adulţi şi copii. Toţi cei care ar mai fi putut trăi dacă Rusia nu ar fi început acest război. Veşnică amintire tuturor celor care au murit pentru Ucraina!”, a menţionat şeful statului.

În mesajul său, preşedintele ucrainean a cerut ca Rusia să fie declarată stat terorist la nivel internaţional. Volodimir Zelenski a declarat că „statul rus s-a transformat într-un stat terorist în mod făţiş şi nu se jenează de asta”, menţionând că primari şi parlamentari ucraineni sunt răpiţi în regiunile din Ucraina ocupate de Rusia. Totodată, el a amintit şi de cazul spitalului din oraşul-port Mariupol, ce este asediat de mai multe zile, unde se spune că armata rusă ar fi luat ostatici aproximativ 400 de angajaţi.

Într-o altă ordine de idei, este posibil ca Rusia să fi început deja Al Treilea Război Mondial, spune președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Adauga un comentariu