Local

„Vrem la şcoală – Pentru o Românie mai bună”, o nouă campanie a părintelui Damaschin pentru copiii din Iaşi – VIDEO

Publicat: 16 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vrem la şcoală - Pentru o Românie mai bună o nouă campanie a părintelui Damaschin pentru copiii din Iaşi - VIDEO
Scopul campaniei Grăuntele de Muștar 2021 este acela de a ajuta copiii din judeţul Iaşi care îşi doresc să meargă la şcoală, dar nu au din păcate posibilitatea

Părintele Damaschin din Iaşi alături de Asociaţia Glasul Vieţii au lansat o nouă campanie pentru sprijinirea copiilor din Iaşi. Scopul campaniei Grăuntele de Muștar 2021 este acela de a ajuta copiii din judeţul Iaşi care îşi doresc să meargă la şcoală, dar nu au din păcate posibilitatea.

„Oameni dragi nu mai e niciun secret. De mai bine de 30 de ani România a luat-o pe o cale greşită. Iar când spun cale greşită nu e nevoie să te plimbi într-un mall sau să mergi într-un mare oraş, capitala regională din România. E nevoie să vii în fiecare sat său cartier de la marginea unui oraş şi te vei lovi nas în nas cu realitatea dură. La care dacă nu găsim soluţii acum, în modul cel mai serios cu putinţă, am putea spune că viitorul nostru nu sună bine”, a transmis părintele Dan Damaschin.

Tot mai mulți copii din Iași au nevoie de ajutor! Părintele Dan Damaschin a lansat o nouă campanie

Părintele Dan Damaschin, cunoscut și ca îngerul de la Maternitatea „Cuza Vodă” Iași, ajută mii de suflete. Astăzi are în grijă 8.462 de copii. Cu ajutorul preotului, copiii sunt îmbrăcați de trei ori pe an cu haine noi. Planurile de viitor constau în menținerea de burse școlare pentru copii, dar și multe altele.

„Te-ai săturat să vezi cum zi de zi fraţii noştri şi surorile noastre iau calea străinătăţii, de am ajuns să fim jumătate din ţară plecată după granita pentru o bucată de pâine şi aia mucegăită şi amară? Cum România este pe primul loc în ceea ce priveşte traficul de fiinţe umane, prostituţie, cerşetorie, într-o lume civilizată, care ar trebui să ofere fiecărui om şansa la o viaţă normală. Hai la şcoală! Te-ai săturat să vezi cum zilnic în spitalele noastre oamenii mor, fără medicamente, fără o îngrijire corespunzătoare pentru că nu avem bani? Hai la şcoală!

Te-ai săturat să vezi cum şcolile din România se închid, iar în ultimele zile am aflat cum populaţia romanescă care se naşte peste graniţe este mai mare decât cea care se naşte în ţară? Hai la şcoală! Te-ai săturat să vezi cum din când în când să spuneam, din 4 în 4 ani, pe străzile noastre umbla oameni cu găleţi, sacose pentru a le oferi încrederea noastră şi desigur şi pentru „a ne ajuta la necazuri”. Te-ai săturat de noroaie, de mizerie, păduchi, purici, râie? Hai la şcoală! Aşa să ne ajute Dumnezeu! Vreţi ca aceşti copii să meargă la şcoală? Haideţi să facem toţi câte un gest mai mare pentru unii, pentru alţii mai mic, să scoatem din batistuţă noastre fiecare câte un bănuţ, cât putem să îmbrăcăm aceşti copii să fie demni, curaţi şi frumoşi pentru şcoală, iar mai târziu oameni mari în lumea pe care o visam şi vrem să o vedem mai bună”, a transmis părintele Damaschin, din Iaşi.

În edițiile trecute, Cotidianul BZI a publicat o altă poveste emoționantă! Numele unei mame doborâte de cancer va deveni simbolul unui centru special pentru femei! Preotul Dan Damaschin a ajuns la proiectul cu numărul 100.

Adauga un comentariu