National

Vremea rece, ploile şi ninsorile se întorc. ANM a emis o informare meteo valabilă pentru toată ţara

Publicat: 13 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vremea rece ploile şi ninsorile se întorc. ANM a emis o informare meteo valabilă pentru toată ţara
Având în vedere prognoza meteorologică, ce vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență au obligația de a lua o serie de măsuri, fiind transmisă o notificare în acest sens către toate primăriile din județ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, 13 aprilie 2021, o informare meteo valabilă pentru toată țara până vineri, 16 aprilie. Va ploua în toată România, mai puțin la munte acolo unde vor fi ninsori.

ANM a emis o informare meteo care intră astăzi, 13 aprilie, în vigoare, de la ora 16:00 și este valabilă până vineri, 16 aprilie, la ora 10:00. Se anunță precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

Ploi în toate judeţele României

În intervalul precizat de ANM, se vor înregistra precipiatii moderate cantitativ, iar izolat vor fi descărcări electrice.

”În intervalul menționat, în toată țara vor fi precipitații moderate cantitativ – local 15…25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vest și centru, 30…40 l/mp. Din după-amiaza zilei de marți (13 aprilie) și până în seara zilei de miercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice.

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă și ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi și în cea de joi spre vineri) pe alocuri și temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul teritoriului”, au transmis reprezentanţii ANM.

Ninsori la munte

Din fericire pentru iubitorii de zăpadă, la munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent și în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h și va fi viscol.

„Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, cu până la 60…65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece.

Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri și joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie”, a anunțat ANM.

Vremea în Iași în săptămâna 12 – 18 aprilie 2021

Marți, 13 aprilie 2021, la Iași sunt înregistrate valori cuprinse între o minimă de 9 grade Celsius și o maximă de 20 de grade Celsius. Vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor rămâne la fel de scăzute în continuare. Vremea se menține frumoasă și spre seară, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de reduse.

Meteorologii ANM au arătat că spre mijlocul săptămânii vremea va intra într-un ușor proces de răcire. Miercuri, 14 aprilie 2021, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 5 grade Celsius și o maximă de 11 grade Celsius. Pot apărea precipitații, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Vremea închisă se va menține și spre seară, în timp ce vântul va continua să sufle slab până la moderat, iar umiditatea aerului va fi ridicată. În aceeași perioadă a anului trecut, ieșenii au avut parte tot de o vreme închisă.

Joi, 15 aprilie 2021, vremea la Iași va fi ceva mai rece, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 5 grade Celsius și o maximă de 9 grade Celsius. Pot apărea precipitații, în timp ce vântul va sufla moderat. Și spre seară pot apărea noi precipitații, șansele de ploaie fiind destul de mari.

Anunț al meteorologilor ANM pentru finalul săptămânii

Vineri, 16 aprilie 2021, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 4 grade Celsius și o maximă de 10 grade Celsius. Pot apărea precipitații, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Spre seară, ieșenii vor avea parte de averse izolate, în timp ce vântul va continua să sufle slab până la moderat.

Sâmbătă, 17 aprilie 2021, vremea la Iași va continua să fie rece, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 3 grade Celsius și o maximă de 11 grade Celsius. Pot apărea averse, în timp ce vântul va continua să sufle slab până la moderat. Spre seară, ieșenii vor avea în continuare parte de averse, în timp ce vântul va sufla în rafale.
Duminică, 18 aprilie 2021, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 5 grade Celsius și o maximă de 12 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Spre seară, vântul va continua să sufle slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații se vor menține destul de scăzute.

Adauga un comentariu