Local

Weekend de foc la Iași! Polițiștii au tras sute de șoferi pe dreapta. S-a lăsat cu urmăriri prin trafic și cu peste 700 de testări pentru droguri și alcool

Publicat: 12 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Weekend de foc la Iași Polițiștii au tras sute de șoferi pe dreapta. S-a lăsat cu urmăriri prin trafic și cu peste 700 de testări pentru droguri și alcool
Polițiștii din Iași au desfășurat una dintre cele mai mari acțiuni din trafic

La Iași a avut loc una dintre cele mai mari acțiuni din ultima perioadă. Polițiștii au tras sute de șoferi pe dreapta. Mai mulți s-au ales cu dosare penale și câteva zeci au rămas pietoni

În cadrul planului de acțiune BLOCADA, lucrătorii structurilor de Poliție Rutieră și Ordine Publică ale IPJ Iași au desfășurat activități pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice din județul Iași, precum și pentru disciplinarea participanților la trafic. Polițiștii au acționat atât în mediul urban, cât și rural. Au fost efectuate 741 de testări cu aparate alcooltest și 7 cu dispozitive drug test și s-au aplicat 257 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier (din care 67 pentru viteză, 7 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 183 pentru alte nerespectări ale legislației rutiere). De asemenea, au fost constatate 6 infracțiuni și au fost reținute 23 de permise și retrase 11 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au tras sute de șoferi pe dreapta

Un bărbat s-a ales cu dosar penal pentru că nu a vrut nici în ruptul capului să-i asculte pe oamenii legii. Astfel, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răducăneni au oprit pentru control, pe un drum judeţean din satul Bohotin, comuna Răducăneni, judeţul Iaşi, un autoturism condus de un bărbat de 61de ani, din municipiul Iași. Acesta prezenta halenă alcoolică și, fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,80 g‰ alcool pur în aerul expirat. Ulterior, fiind transportat la o unitate sanitară, șoferul a refuzat prelevarea de probe biologice.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind comiterea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre  biologice. Tot poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răducăneni au oprit pentru control, în comuna Dolheşti, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din localitate. În urma verificărilor s-a constatat că șoferul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mașina avea asigurarea RCA expirată. Oamenii legii au mai stabilit faptul că proprietarul autoturismului, prietena tânărului în cauză, pasageră în mașină, i-a încredinţat mașina pentru a fi condusă pe drumurile publice, cunoscând faptul că acesta nu deţine permis de conducere. S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte prevăzute și pedepsite de art. 335 alin. 1 şi alin. 3 din Codul Penal.

Totodată, s-a dispus măsura sancţionării contravenţionale faţă de proprietarul autoturismului pentru asigurare RCA expirată, fiind reţinute certificatul şi plăcuţele de înmatriculare.

Urmărire prin trafic

Polițiștii Secţiei 2 Poliţie Rurală Ciurea au fost sesizaţi, prin S.N.U.A.U. 112,  cu privire la faptul că o persoană care conducea o mașină a acroşat un autoturism parcat și ulterior a ricoşat în gardul unei locuinţe. La fața locului, oamenii legii au constatat că cele sesizate se confirmă și au identificat persoana în cauză, respectiv o femeie de 28 de ani, din localitate. În cadrul verificărilor s-a stabilit că aceasta nu deține permis de conducere și, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testată cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,42 mg/l în aerul expirat.

A fost condusă la o unitate sanitară unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Polițiștii Serviciului Rutier şi Postului de Poliţie Ţuţora au efectuat semnal regulamentar de oprire în trafic unui șofer care circula pe DN 24, în localitatea Satu Nou. Acesta nu a respectat semnalul şi şi-a continuat deplasarea către municipiul Vaslui. S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, iar la un moment dat a oprit și abandonat mașina, fugind pe terenurile agricole din zonă și ascunzându-se în porumb. A fost prins de polițiști, imobilizat și încătușat. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea acestuia, respectiv un bărbat de 26 de ani, din județul Galați, constatându-se că acesta are dreptul de a conduce suspendat.

A fost testat alcoolscopic, stabilindu-se faptul că nu consumase băuturi alcoolice. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Cert este că, în cadrul acțiunii, polițiștii au tras sute de șoferi pe dreapta.

Adauga un comentariu