Cancan ultimă oră

Xonia vrea să dea în judecată Poliţia Română. Nu a consumat cocaină așa cum a arătase drugtestul

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Xonia vrea să dea în judecată Poliţia Română. Nu a consumat cocaină așa cum a arătase drugtestul
Xonia vrea să dea în judecată Poliţia Română. Nu a consumat cocaină așa cum a arătase drugtestul

Cântăreaţa vrea să dea în judecată Poliţia Română, după ce testele făcute de medicii legişti au arătat că aceasta nu consumase cocaină înainte de a se urca la volan.
Rezultatele de la Institutul de Medicină Legală (IML) contrazic drugtestul făcut de agenţii de la Poliţia Rutieră, care a indicat că Xonia se afla sub influenţa substanţelor interzise.

„Cineva va trebui să răspundă pentru toate daunele pe care clienta mea le-a suferit, acestea fiind daune morale, în special daune de imagine. Deci apreciem că cineva va trebui să răspundă şi să ceară scuze public pentru toată trauma pe care clienta mea a suferit-o. Rămâne să ne consultăm şi să luăm o decizie în acest sens”, a declarat Katia Cicala, avocata Xoniei..

Întrebată cine ar trebui să plătească în acest caz, apărătoarea Xoniei a precizat că e greu de spus.

„Este foarte greu de spus în acest moment cine, pentru că, stând şi analizând în detaliu problema, poate să fie producătorul testelor respective, autorităţile care l-au pus, autoritatea care a verificat gradul de eroare al acestui aparat. Nu ştiu. Rămâne să ne consultăm şi vă vom anunţa când vom lua o decizie”, a continuat avocata.

Cânăreața scapă de toate acuzațiile

Artista scapă astfel de acuzațiile penale, inclusiv de cele legate de faptul că a condus în România fără să aibă un permis valabil.

Însă lucrurile s-au complicat în momentul în care drugtestul indica prezența cocainei în organismul ei. Xonia a negat cu vehemență că ar fi consumat substanțe interzise.

„Contrar așteptărilor organelor de cercetare, la rezultatul problelor prelevate de la Xonia rezultatul a fost zero. Aceasta nu a consumat alcool, nu a consumat cocaină. A avut luni în care a fost la limita depresiei. Plângea. Se temea să nu o aresteze. Atât de agresivă a fost opinia publică și oamenii pentru că au vorbit urât la adresa ei. I-au trimis tot felul de mesaje”, a mai precizat avocata artistei.

Ce spune Poliția Română

Oficialii Poliției Române susțin că agenții de la Rutieră au folosit două tipuri de aparate omologate și utilizate în toată Europa.

Pentru cel folosit cel mai des, marja de eroare ar fi mai mică: unul din zece rezultate este fals pozitiv. Cifre pe care Oxford Academy le-ar fi contrazis cu un studiu făcut acum șase ani.

Potrivit britanicilor, același tip de drugtest folosit de Poliția Rutieră Română ar avea erori de 14,5 la sută la canabis, peste 20 la sută la amfetamină, de două ori mai mult în cazul metamfetaminei, iar erorile fals pozitive ar putea ajunge până la 87 la sută în cazul cocainei.

Poliția spune de asemenea că aceste analize făcute în trafic sunt considerate doar indicii și că niciun șofer nu se alege cu dosar penal fără o confirmare a laboratoarelor de medicină legală.

Comentarii
Adauga un comentariu