National

Zahărul este considerat „drogul alb”, acesta poate fi foarte toxic

Publicat: 23 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zahărul este considerat drogul alb acesta poate fi foarte toxic
Zahărul este considerat foarte toxic, acesta fiind supranumit "drogul alb"

În ziua de azi tot mai multe produse ne pot pune sănătatea în pericol. La o videoconferinţă Dr. Doru Negru a vorbit despre cât de periculoasă poate fi toxicitatea zahărului. Medicul a explicat faptul că „acolo unde este zahăr într-un amestec, mai mult de 30%, nici microbii nu trăiesc. De asta se face dulceață, de asta se glasează fructele! Nu mai trăiesc microbii în condițiile excesului de zahăr.”

Dr. Doru Negru vorbeşte despre faptul că zahărul a fost inventat de către om.

„Mama natură n-a făcut zahărul! O să-mi spuneți că a făcut miere. De acord, câtă miere a făcut? Sălbatică, rară, puțină, undeva sus… Până acolo te mănâncă ursul și te înțeapă albină. Noi creștem albina lângă casa omului, o gonim cu fum și îi luăm mierea”, a declarat dr. Doru Negru.

Dr. Doru Negru: „Noi am făcut căpșuna cât pumnul”

Într-o altă declaraţie medicul ne aminteşte că evoluţia fructelor sănătoase este produsă de către persoane.

„Bunul Dumnezeu a făcut frăguțe. Păi dacă culegi frăguțe din pădure, îmbătrânești… Noi am făcut căpșuna cât pumnul, pe care o luăm de la tarabă. Mama natură a făcut mere pădurețe și portocale sălbatice. Câte ați mâncat? Portocale sălbatice, niciuna, iar la mere pădurețe, după ce ai mâncat în copilărie și ți s-au strepezit dinții, n-ai mai mâncat. Noi am făcut ionatanele și portocalele cele bune pe care le luăm de la tarabă”, a declarat dr. Doru Negru.

Medicul vorbeşte de asemenea despre alimentele care conţin zahăr şi nu sunt toxice. Zahărul poate fi înlocuit cu dextroza, aceasta fiind o soluție la îndemna oricui dorește să scoată acest produs din alimentație.

„Mama natură a făcut alte lucruri dulci: hreanul, cu 17% zahăr, usturoiul, cu 25% zahăr, dar la alea nu pune nimeni frână. Mama natură a pus frână: usturime, țepi – să nu te atingi de dulce pentru că este otrăvitor și rău.Copiilor le plac dulciurile, zaharurile, pentru că nu știu să meargă, ci aleargă, au nevoie de energie multă. Zaharurile au multă energie în volum mic, cu eliberare rapidă, adică poate să alerge. De la o vârstă încolo, iubesc grăsimile pentru că au energie de două ori mai multă în volum mic, cu depozitare rapidă”, a mai spus medicul.

S-a făcut un studiu care relatează faptul că îmbătrânim mai repede dacă mancăm nesănătos

În viața cotidiană foarte multe alimente conţin substanţe chimice de la băuturi dulci şi acidulate la mesele de tip fast-food. Mâncarea de tipul fast-food este foarte periculoasă pentru sănătate oricărei persoane indiferent de vârstă. Potrivit unui studiu realizat de către cercetătorii spanioli din urmă cu aproximativ un an se vorbeşte despre faptul că, cu cât alimentaţia este mai nesănătoasă cu atât şansele de îmbătrânire sunt mai rapide. Pe lângă îmbătrânirea accelerată, o alimentaţie nesănătoasă poate conduce chiar şi la obezitate.

Pentru a putea ajunge la astfel de concluzii oamenii de ştiinţă au măsurat un marker al îmbătrânirii biologice. Eșantionul a fost alcătuit din 886 de cetăţeni spanioli cu vârsta minimă de 55 de ani. Cercetătorii erau interesati de lungimea anumitor componente genetice care poartă numele de „telomeri”. În funcţie de consum de alimente ultra-procesate, aceştia au fost împărţiţi în patru grupe (de la trei sau mai multe pe zi, la mai puțin de două). Toţi care au fost de acord să participe la acest test au dat probe de salivă în scopul analizelor genetice.

Adauga un comentariu