Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Zborul cu avionul și Covid-19: lăsarea scaunelor din mijloc goale ar reduce riscul de răspândire cu 57%
Zborul cu avionul și Covid-19: lăsarea scaunelor din mijloc goale ar reduce riscul de răspândire cu 57%

Zborul cu avionul și Covid-19: lăsarea scaunelor din mijloc goale ar reduce riscul de răspândire cu 57%

16 apr. 2021, 19:34,
BZI.ro, în Sanatate

Un studiu sugerează lăsarea liberă, fără pasageri, a rândului din mijlocul scaunelor avioanelor, deoarece această tehnică ar reduce drastic riscul răspândirii coronavirusului Sars-CoV-2.

Lăsarea liberă a rândului de scaune din mijloc poate reduce semnificativ riscul infectării coridorelor cu Sars-CoV-2, sugerează un nou studiu științific, observat de radiodifuzorul american CNN.

Publicat pe 14 aprilie în jurnalul „Morbidity and Mortality Weekly Report” al autorităților americane de sănătate (CDC), studiul indică faptul că riscul de a fi expus virusului ar fi redus de la 23 la 57% în avioanele cu un singur culoar sau cu două culoare, când scaunele din mijloc sunt lăsate vacante, în comparație cu situatia în care toate locurile ar fi ocupate.

Cercetătorii au efectuat simulări de laborator pentru a evalua gradul de expunere la particulele virale ale pasagerilor în timpul unui zbor cu avionul. Analiza nu a măsurat impactul purtării unei măști, care este în prezent obligatorie în timpul zborurilor, deoarece cercetătorii au descoperit că anumiți aerosoli pot fi emiși și difuzați de un adult cu masca care poartă virusul, în plus pe o distanță lungă, și că distanța fizică este deci mai mult decât utila.

„Când pasagerii (contagioși sau nu) călătoresc cu un rând de scaune vacant, rezultând șase pasageri infecțioși dintr-un total de 12 pasageri pe scaunele de fereastră și culoar, s-a observat o reducere a expunerii de 57%”, au scris cercetătorii în studiul lor. Ei subliniază, totuși, că studiul se referă doar la expunerea la particule de virus și nu la transmiterea efectivă a virusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *