National

Zborurile de Ziua Aviației au fost anulate, după ce un elicopter militar a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle

Publicat: 15 iul. 2021

După incidentul de joi, 15 iulie, când un elicopter militar a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle, zborurile de Ziua Aviației au fosta anulate.

Generalul maior Viorel Pană, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene din România a dat ordinul, iar anunțul a fost făcut de generalul de brigadă Constantin Spînu, șeful Direcției Informare și Relații Publice din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Acesta a precizat că, de Ziua Aviației, nu vor mai fi survolări ale aeronavelor.

Cu toate acestea, ceremonia se va ține prin depunere de coroane de flori de la Monumentul Aviatorilor.

Avionul militar va fi luat pe un trailler și va fi dus la Baza Mihai Kogălniceanu, unde va fi expertizat.

Un elicopter militar a aterizat de urgență în mijlocul Capitalei pentru a evita o prăbușire catastrofală

În aceste momente este panică generală în București unde un elicopter militar a aterizat de urgentă în mijlocul Capitalei. Vorbim despre faptul că pilotul a semnalat o defecţiune tehnică şi exista riscul mare să intre în blocurile de pe Aviatorilor.

Altfel, elicopterul a aterizat în sensul giratoriu Aviatorilor în București. Elicopterul militar aparţine armatei Statelor Unite ale Americii şi, conform informaţiilor de la Antena 3.ro se pare că a suferit o defecţiune tehnică şi chiar a lovit mai mulţi stâlpi în zona Charles de Gaulle din București. Stâlpii au fost retezați şi au ajuns pe şosea. Traficul este în prezent blocat, la fața locului au ajuns mai multe echipe militare, medicii dar şi pompierii.

Elicopterul militar american este un Black Hawk UH-60

Elicopterul militar aparține armatei americane şi este un model UH-60 Black Hawk. Elicopterul Black Hawk UH-60 atinge o viteză maximă de 357 km/h se află în dotarea armatei americane incă din 1974 dar a suferit de-a lungul anilor mai multe modificări. Altfel spus, Black Hawk UH-60 mai este folosit, conform wikipedia, și de Coreea de Sud, Columbia și Turcia.

Unul dintre cele mai cunoscute incidente în care a fost implicat un astfel de model s-a produs în urmă cu mai mulţi ani, mai exact în 2013 când elicopterul s-a prăbușit între Coreea de Nord și Coreea de Sud. Acesta prăbuşindu-se în comitatul Cheolwon, situat la frontiera cu Coreea de Nord, în circumstanţe nedeterminate, într-un moment în care Statele Unite şi Coreea de Sud desfăşoară manevre militare anuale comune.

Au apărut imagini cu momentul în care elicopterul aterizează în forță pe Aviatorilor din București. Pe imagini  se poate vedea cum elicopterul a aterizat la milimetru.

Adauga un comentariu