International

Zece morți și peste două sute de răniți în urma unei scurgeri de gaz toxic în portul Aqaba din Iordania – FOTO, VIDEO

Publicat: 27 iun. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Zece morți și peste două sute de răniți în urma unei scurgeri de gaz toxic în portul Aqaba din Iordania - FOTO VIDEO
Oamenii sunt sfătuiți să închidă ferestrele și să rămână în case

Zece persoane au murit și alte 251 au fost rănite într-o scurgere de gaz toxic dintr-un rezervor de stocare din portul Aqaba al Iordaniei. Anunțul a fost raportat astăzi, 27 iunie, de către televiziunea de stat, în timp ce autoritățile le-au cerut locuitorilor să închidă ferestrele și să rămână în casă.

Scurgerea a survenit după ce un rezervor plin cu gaz toxic a căzut în timpul transportului, a declarat agenția de știri de stat Petra, citând purtătorul de cuvânt al direcției de securitate publică.

Oamenii sunt sfătuiți să închidă ferestrele și să rămână în case

Un videoclip postat pe pagina de Twitter a televiziunii de stat a arătat un rezervor de stocare căzând dintr-un troliu și trântindu-se de puntea unei nave, urmat de gaz de culoare galbenă care se ridica în aer în timp ce oamenii fugeau.

Autoritățile sanitare ale orașului le-au cerut locuitorilor să-și închidă ferestrele și să rămână în case, potrivit televiziunii de stat.

Au fost trimise avioane de evacuare

Echipele specializate încă se ocupă de scurgere, a declarat serviciul de Apărare Civilă pe pagina sa de Facebook. Avioane de evacuare au fost trimise în Aqaba, a declarat televiziunea de stat.

Prim-ministrul Bisher al-Khasawneh se îndrepta spre Aqaba, a informat televiziunea de stat. Al-Khasawneh a format, de asemenea, o echipă de anchetă a incidentului, condusă de ministrul de interne, a spus televiziunea de stat, citată de ministrul informaţiei.

Comentarii
Adauga un comentariu