Actualitate

Doi poliţişti au fost uciși într-un atac armat dintr-un campus din SUA – FOTO

Publicat: 02 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doi poliţişti au fost uciși într-un atac armat dintr-un campus din SUA - FOTO
Doi polițiști au fost uciși de un atacator armat în SUA

Într-un atac armat dintr-un campus din SUA au fost uciși doi polițiști, un elev fiind rănit prin împuşcare. Președintele SUA, Joe Biden a dat un mesaj dur la adresa reglementărilor armelor de foc care, în SUA, sunt destul de uşor de procurat.

Nu este primul atac armat din SUA, țara are o istorie sângeroasă legată de indivizii care deschid focul în mulțime sau în diverse clădiri.

Doi polițiști au fost uciși într-un atac armat dintr-un campus din SUA

Așadar, doi poliţişti au fost ucişi după ce un atacator a deschis focul într-un campus universitar din SUA. Alte două persoane au fost rănite. Vorbim despre un elev care a fost împuşcat, iar un al doilea a fost rănit în fața unei școli din Minnesota. Ca o replică, președintele Joe Biden a fost foarte dur în declarații şi a afirmat faptul că acest fel de violențe trebuie să înceteze:

„Un nou atac fără sens a luat viaţa a doi curajoşi ofiţeri. Violenţa prin arme de foc contra forţelor de ordine este josnică şi trebuie să înceteze”. a scris pe Twitter preşedintele Joe Biden

Cei doi polițiști ucişi în atacul armat dintr-un campus din SUA au răspuns la apelul făcut de președintele Universității Bridgewater care a semnalat faptul că în individ suspect a intrat în campus:

„După o scurtă discuţie, suspectul a deschis focul şi a tras în cei doi poliţişti”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Virginia, Corinne Geller, într-o conferinţă de presă. El a fugit înainte de a fi arestat.

În aceste momente, presupusul atacator în vârstă de 27 de ani a fost reținut de oamenii legii, acesta este domiciiat în Virginia și incă nu le-a spus anchetatorilor motivul pentru a deschis focul în campusul universitar. Altfel spus, acesta a fost rănit de glonț, dar nu se știe cu exactitate dacă atacatorul a fost împuşcat de oamenii legii sau dacă şi-a provocat singur rana.

SUA și atacurile armate: O istorie sângeroasă

SUA are o istorie sângeroasă legată de atacurile armate. Vorbim despre sute, poate mii de atacuri sângeroase care au făcut zeci de victime. Ultimul atac s-a produs în luna mai 2021 când două persoane au fost ucise în oraşului american Minneapolis, alte 8 fiind rănite.

Precedentul atac armat grav s-a produs în 2020 în momentul în care, într-un club de noapte din Carolina de Sud, doi ofiței au observat faptul că Lavish Lounge iese în fugă din club. Atunci s-a constatat faptul că acesta a deschis focul în club, ucigând 2 persoane și rănind alte 8.

Motivele pentru care atacatorii recurg la aceste gesturi sunt varii. Vorbim despre imbolduri religioase, rasiale dar și stări de nervozitate. Altfel spus, atacul armat dintr-un campus din SUA nu este cel mai grav din ultimul deceniu. Vă aducem aminte faptul că profesorul Liviu Librescu, profesor care preda la Universitatea Virginia Tech a murit după ce s-a sacrificat ţinând contră la ușa pe care atacatorul dorea să o deschidă.

Vă mai aducem aminte faptul că după ce s-a sacrificat, profesorul Liviu Librescu a fost omagiat în România, dar și în SUA. De exemplu, în Iași elevii universității Alexandru Ioan Cuza i-au adus mai multe omagii.

Adauga un comentariu