Titlurile zilei

Zeci de cupluri din Iași s-au trezit cu nunta anulată! După ce Cristiana Fedeleș a închis restaurantul Cavalerul Medieval, nu a mai răspuns apelurilor telefonice. Client: „Nu ne oprim, vom merge neapărat în instanță” – FOTO

Publicat: 10 feb. 2024
_____ Vizualizări 22 Comentarii
Zeci de cupluri din Iași s-au trezit cu nunta anulată După ce Cristiana Fedeleș a închis restaurantul Cavalerul Medieval nu a mai răspuns apelurilor telefonice. Client Nu ne oprim vom merge neapărat în instanță - FOTO
Zeci de cupluri din Iași s-au trezit cu nunta anulată! Niciun contract nu va mai fi onorat de restaurantul Cavalerul Medieval

Zeci de cupluri din Iași s-au trezit cu nunta anulată. Aceștia au aflat de la foștii angajați ai restaurantului Cavalerul Medieval că evenimentele nu vor mai avea loc

La finalul anului 2023, Gigi Fedeleș, celebrul bucătar și proprietarul restaurantului,  a încetat din viață, la vârsta de 53 de ani, la Piatra Neamț, suferind un infarct. Fiica sa, Cristiana Fedeleș, unicul moștenitor, a dezbătut moștenirea, iar la începutul lunii februarie 2024 a închis definitiv restaurantul Cavalerul Medieval. După această decizie, ieșenii care au făcut rezervări pentru organizarea evenimentelor din acest an au rămas cu buza umflată. Aceștia nu au fost anunțați, iar avansul nu le-a fost restituit.

Zeci de cupluri din Iași s-au trezit cu nunta anulată! Niciun contract nu va mai fi onorat de restaurantul Cavalerul Medieval

Constantin Susan este unul dintre clienții păgubiți de restaurantul Cavalerul Medieval, care susține că s-a trezit peste noapte că nunta i-a fost anulată.

„Noi avem nunta pe 17 august 2024. Când am încheiat contractul cu domnul Gigi Fedeleș, am dat un avans de 3.000 de lei. Între timp, știți situația, acesta a decedat. Am aflat din om în om că o să se închidă, de la angajați, nici măcar nu ne-a anunțat cineva. Am aflat că restaurantul nu o să mai funcționeze, evenimentele nu vor mai fi. Am înțeles de la angajați că doar nunțile programate erau în jur de 60 anul acesta. Nu reușim să dăm de absolut nimeni de la restaurant, nu se răspunde la telefon.

Angajații, din câte am înțeles, nu au mai fost plătiți din luna decembrie 2023. Momentan, aceasta este paguba, noi nu ne vom opri aici, vom acționa în instanță. Am avut, să spunem, un noroc chior pentru că am reușit și am găsit, într-un timp record, o altă locație. Dar, bineînțeles, la repezeală. Nu știm în momentul de față dacă vom reuși să ne recuperăm avansul. Nu dăm de nimeni, nu se răspunde la telefon, nu este nimeni acolo. Nu se ține niciun eveniment. Ne-a mai contactat cineva, o persoană a fost anunțată cu o zi înainte de eveniment că acesta nu se va mai ține pentru că restaurantul s-a închis.

Să faci acest lucru, cu o zi înainte, mi se pare cea mai mare prostie, oamenii aceia au investit. Noi putem spune că avem noroc că am găsit un alt loc. Dar sunt oameni care au evenimente în luna mai 2024, în luna iunie 2024, oamenii aceia nu mai au ce face, trebuie să anuleze tot”, a povestit Constantin Susan.

Mai mult decât atât, acesta a transmis și faptul că va acționa în instanță restaurantul, în speranța de a-și acoperi paguba.

„Nu ne oprim, vom merge neapărat în instanță. Sunt persoane care au dat avans și de 8.000 de lei, cu acei oameni nu știu ce va fi. Din punctul meu de vedere, se putea proceda în cu totul și cu totul alt mod, să duci contractele tu, ca firmă, la bun sfârșit pe anul respectiv și după aceea oprești activitatea, este vorba despre atâția oameni care se bazează pe tine. Noi avem evenimentul programat de un an de zile, a trebuit acum să ne împrumutăm de dublul avansului achitat la Cavalerul Medieval pentru a rezerva cealaltă sală”, a mai adăugat Constantin Susan, unul dintre clienții păgubiți.

Situația va fi rezolvată de un lichidator. „Cristiana Fedeleș este doar moștenitor al părților sociale”

Reporterii BZI au luat legătura cu avocatul Simona Sava, cea care o reprezintă pe Cristiana Fedeleș, fiica regretatului bucătar Gigi Fedeleș. Aceasta a transmis faptul că societatea a fost dizolvată, iar, conform procedurilor, situația avansurilor va putea fi rezolvată de un lichidator.

„Restaurantul este închis pentru că societatea s-a dizolvat. Domnișoara Cristiana Fedeleș nu continuă activitatea. Asta înseamnă că dumneaei nu are calitate nici de acționar, nu are calitate nici de administrator. Într-o astfel de situație, în care societatea nu are organe statutare, urmare a dizolvării, va fi reprezentată de un lichidator care va proceda în consecință. Acest lucru, practic, va însemna o lichidare de activ și pasiv. Dar când va fi momentul. Până acum suntem în etapa în care s-a publicat dizolvarea.

Există niște termene și după trecerea lor vor urma următoarele etape. O societate care nu are activitate, care este dizolvată, ea nu mai face niciun fel de activitate economică și nu are reprezentant legal. În acest moment, așteptăm ca soluția reprezentantului legal să rămână definitivă. Nu a spus nimeni că cineva a pierdut vreun avans. În varianta în care sunt aceste sume plătite și apar în contabilitate, sigur că se vor înscrie (n.r. – clienții care au plătit avansul pentru organizarea evenimentelor) la masa credală. Dar nu poate să le dea, în niciun caz, Cristiana Fedeleș în persoană fizică, din buzunarul ei. Ea nu are decât calitatea de deținător al părților sociale. Nu este nici reprezentant, nici administrator.

Vorbim și de o firmă dizolvată. Toate aceste operațiuni vor fi ulterioare. Revenind, Cristiana Fedeleș are și ea calitatea de creditor al societății nu are altă poziție legală. Ea este doar moștenitor al părților sociale. Ce îi va reveni ei îi va reveni după ce firma se lichidează și își onorează obligațiile. Acest parcurs nu îl ocolește nimeni”, a declarat Simona Sava, avocatul Cristianei Fedeleș.

Angajații localului vor fi trași la răspundere pentru că au lucrat după ce Gigi Fedeleș a decedat

Angajații restaurantului Cavalerul Medieval ar putea fi trași la răspundere din cauza faptului că au lucrat în continuare în locație după ce regretatul bucătar a decedat.

„Noi am procedat la înștiințarea celor care urmau să aibă evenimente acolo, tocmai moral și pentru a nu îi mai prejudicia. Cred că pot foarte bine să îi lămurească pentru aceste aspecte cei care și-au permis să continue activitatea. Acolo, cine a lucrat de la data decesului și până la data în care oficial am putut intra noi, probabil că vor răspunde, cu certitudine vor trebui să răspundă. În ceea ce privește salariile, acest aspect îl va rezolva contabilitatea firmei, nu avem nicio calitate să vorbim despre lucrul acesta. Vor vedea dacă au de plătit sau dacă nu au de plătit. În orice caz nu Cristiana trebuie să facă lucrul acesta”, a adăugat Simona Sava, avocatul Cristianei Fedeleș.

Zeci de cupluri din Iași s-au trezit, peste noapte, cu nunta anulată după ce restaurantul Cavalerul Medieval s-a închis. Decizia a fost luată după ce regretatul bucătar Gigi Fedeleș a încetat din viață, iar unica moștenitoare, fiica sa, Cristiana Fedeleș, a pus lacătul pe ușă.

Comentarii
  • După ani 1990 madam Fedeleș își trăgea belite în ea cu greci din Cipru, iar defunctul bagă zii lumina pe șantierele din Cipru, adică dumneaei și-o trăgea la greu în toate găurile posibile, el saracu o știa fata cuminte acasă așteptându-l cu masa caldă. Halal curvoi !

  • nu a fost bine sfatuita,trebuia sa transfere afacerea pentru a respecta contractele,cei care au contract vor castiga,inclusiv daune morale si cheltuieli de judecata,asa ca mostenirea se reduce semnificativ!!

  • A ramas donsoara” fara sponsorel! Altii muncesc o viata pentru a cladi ceva si vine una bucata cichita care a rupt carasu’ prin Anglea si intr-o luna pune pe butuci ce afacut regretatul in 20′ de ani!!!

  • Avocata aia nu știe că dacă accepți o moștenire, o iei integral: activ plus pasiv. Cu tot cu datorii. Poți scăpa de acele datorii doar daca nu accepți mostenirea. Așa că fătuca va trebui sa dea banii înapoi. La fel ar trebui să facă și avocata, pt că nu o consiliază corect.

  • Ce aveti ma nebunilor? E mostenitoare. Daca a murit omul, este obligata femeia sa-si schimbe viata si sa îi trebuiasca batai de cap cu toti dobitocii? Daca te uiti la comentarii iti dai seama cu ce prosti are de a face. Nu o obliga nimeni sa isi asume raspunderea sau sa faca ceva ce nu îi place. Simplu. Si eu daca as fi in locul ei la fel as face. Avocat, lichidare, vazut ce ramane si ales bules. Are fata viata ei. Nu e obligata sa o continue pe alu tac’su. Prosti mai sunteti unii…

  • Cetățean idiot…aia trebuia sa se consulte cu cineva competent înainte sa închidă localul…acum sa plătească oamenilor banii dați pe avans…ca aia au nevoie de ei acum…nu când au chef alții…

  • Cea a mai supt banana Carmen…. mama mia, e nascuta sa suga poola, asa frumos a alinta de la cwr pina la coae, of Carmencita de te-as mai avea odata. Filme am facut cu tine draga mea.

  • Tablou creditori: 1. Creante salariale, 2.creante garantate (credite cu gaj). 3.creante bugetare.4.creante chirografare(furnizori, avansuri spre decontare, etc). Aceasta este ordinea platilor in functie de veniturile realizate prin vanzarea unor active identificate de catre lichidator. Postez de ceva timp numai ca, nu vor sa afiseze
    . De ce? Poate ca, sa nu afle cei care au dat avansuri pentru Nunti si care vor avea sanse minime de recuperare a sumelor achitate in avans.

  • nu e obligata, dar daca accepta mostenirea este!contractele daca sunt ,se transfera la mostenitor si trebuie onorate!(altfel,restituire,compensarea pentru eventuala amanare a nuntilor datorita lipsei unei locatii,compensarea unor preturi mai mari datorate urgentei,…)

  • Carmencita cum te prinde,
    Capilara ti-o intinde
    Mi te leaga fedeles
    Si te piaptana’ntr-un iures
    La salonu-i plin de stil
    De la baza la pistil

  • Va dati toti cu parerea..daca femeia nu se pricepe la aceasta afacere, ce ati dori sa faca?? o sa restituie banii inapoi daca firma are acesti bani, daca nu o sa declare faliment, poate o sa cumpere cineva afacerea si preia automat contractele, sunt discutii strict intre cei care au contract si avocatii ei. Toti ratatii care nu sunt in stare sa aiba un serviciu si nici un caz sa tina 20 de angajati se dau mari stiutori si jignesc o femeie pe care nu o cunosc.

  • Oricine produce mai puțin decât consuma … se amăgește că dacă vor vinde ceva … problemele lor se rezolva … și vor putea să-și mențină stilul de viață „luxos”.

  • Eu citesc tot timpu ziaru asta cand fac kk.. acuma la ora 14:00 ma screm linistit in baia mea! Cavaleru era un jeg ordinar de restaurant cu mancare proasta si cu locatie proasta! Bine ca se inchide… poate il face bordel ..la cum arata cred ca asta l ar prinde bine pentru locatia asta..Multumesc ! Acuma ma sterg linistit!

  • Miha, fa prostovanco, aleia ii moare tatal si tu nu mai poti ca tre’ sa-si faca nunta niste terminati? O sa le dea paralele inapoi flamanzilor, dar e incredibil cum sariti la beregata cuiva instant, cu rautate dementa, fara sa va puneti in pielea lor, haimanale proaste si rele ce sunteti.

  • Cititi comentariile si minunati-va ce neam jegos de spurcati care stiu numai balacareala suntem. PTIU!! Pe mormintele celor care v-au facut si pe toti care v-au educat, nu ma mai intorc in cloaca aia cat traiesc lua-v-ar dracu sa va ia de oligofreni sinistri!

Adauga un comentariu