National

Zeci de mii de cetăţeni au tranzitat frontierele României, în ultimele 24 de ore

Publicat: 02 iul. 2020
Zeci de mii de cetăţeni au tranzitat frontierele României, în ultimele 24 de ore
Zeci de mii de cetăţeni au tranzitat frontierele României, în ultimele 24 de ore

Zeci de mii de cetăţeni au tranzitat frontierele României, în ultimele 24 de ore. Circa 88.200 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 35.700 de mijloace de transport au tranzitat punctele de frontiera de la nivelul României.

Zeci de mii de cetăţeni au tranzitat frontierele României, în ultimele 24 de ore

Circa 88.200 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 35.700 de mijloace de transport, dintre care 14.300 de automarfare au efectuat formalităţile de control prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări în ultimele 24 de ore, informează joi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit unui comunicat transmis pe sensul de intrare au fost aproximativ 47.200 de persoane cu 19.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 41.000 de persoane cu 16.200 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 46.100 de persoane şi 21.200 de mijloace de transport (7.200 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 25.200 de persoane cu 12.000 mijloace de transport.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuinţă de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică 1.543 de persoane.

Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF Nădlac I – 208 (din care 86 pe jos), PTF Borş – 282, PTF Nădlac ÎI – 732, PTF Petea – 192, PTF Vărsând – 4.

Infracțiuni și contravenții

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 36 de fapte ilegale (21 de infracţiuni şi 15 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 32.700 de lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 6.300 de lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 28 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a 14 cetăţeni români din diferite motive legale.

Autoturism radiat din circulaţie, descoperit în P.T.F. Sculeni

În data de 29 iunie a.c, în jurul orei 10.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei o persoană , de sex masculin, cu cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 32 de ani, la volanul unui autoturism marca Toyota Avensis Verso, pe care erau aplicate plăcuţe de înmatriculare lituaniene.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, în urma cărora au constatat faptul că mijlocul de transport figurează ca fiind radiat din circulaţie de autorităţi din data de 25.02.2020.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul de la o persoană ale cărei date de identificare nu le cunoaşte, plătind suma de 2650 de euro. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul în cauză este radiat din circulaţie de autorităţi.”, potrivit Lazăr Denis, purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iași,  comisar șef de poliție.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Adauga un comentariu