International

Zeci de oameni au murit în China după ce un restaurant s-a prăbuşit peste ei

Publicat: 31 aug. 2020
Zeci de oameni au murit în China după ce un restaurant s-a prăbuşit peste ei
Zeci de oameni au murit în China după ce un restaurant s-a prăbuşit peste ei

Douăzeci și nouă de oameni au fost uciși și șapte răniți grav atunci când un restaurant s-a prăbușit în provincia Shanxi din nordul Chinei, au declarat duminică presa ministerului de urgență al țării.

Zeci de oameni au murit în China după ce un restaurant s-a prăbuşit peste ei

Clădirea s-a prăbușit sâmbătă la 9:40, ora locală, în județul Xiangfen, în sud-vestul Shanxi, a declarat Ministerul Managementului Urgențelor într-un comunicat. Presa de stat a raportat inițial 13 decese. Accidentul din structura cu două etaje s-a produs în timp ce sătenii și rudele s-au adunat la o petrecere de ziua de naștere, iar operațiunea de salvare s-a încheiat duminică devreme, au declarat oficialii pentru presă de stat.

Cincizeci și șapte de persoane au fost scoase din resturi, 29 de morți confirmând, în timp ce 21 au suferit răni ușoare. Guvernul provincial Shanxi a înființat o echipă la nivel înalt pentru a investiga accidentul din județ, care se află sub jurisdicția orașului Linfen, a declarat ministerul de gestionare a situațiilor de urgență.

Operațiunea de salvare s-a încheiat la primele ore ale dimineții

Radiodifuzorul de stat CGTN a declarat că operațiunea de salvare s-a încheiat la primele ore ale dimineții. Cauza prăbușirii nu este cunoscută, iar Consiliul de Stat al guvernului central a declarat că va supraveghea o anchetă a autorităților provinciale.

Filmările de pe site-ul web CGTN au arătat acoperișul scufundat, echipamentele de salvare ridicând dărâmături de pe amplasament.

Salvatorii în salopetă portocalie și pălării dure au pieptănat ruina dărâmată, pe măsură ce o pictură a rămas agățată pe unul dintre puținii pereți încă intacţi. 700 de persoane au fost implicate în operațiunea de salvare, a spus CGTN.

În China se produc, anual, zeci de tragedii de acest gen

China nu este străină de prăbușirile de clădiri sau accidente de construcții mortale, care sunt în mod obișnuit acuzate de creșterea rapidă a țării, care a condus la tăierea colțurilor de către constructorii și la reducerea pe scară largă a normelor de securitate. Un hotel s-a prăbușit în orașul Quanzhou din sudul Chinei, în martie, a ucis 29 de persoane și a rănit alte 42. O anchetă oficială a constatat că trei etaje au fost adăugate ilegal structurii originale cu patru etaje, iar evaluatorii de siguranță au colaborat cu proprietarul hotelului pentru a produce rapoarte false despre clădire, a declarat radiodifuzorul de stat CCTV.

În altă ordine de idei, China înregistrează o creştere rapidă a dezvoltării. Autorităţile comuniste ridică zeci de autostrăzi, investind zeci, sute de miliarde de dolari. În aceste condiţii, China devine,  încet dar sigur, prima putere economică a lumii. Din aceste considerente, SUA a pornit un război economic cu asiaticii pentru. Sunt cunoscute conflictele dintre administraţia Trump şi reprezentanţii comunişti din SUA.

Adauga un comentariu