Eveniment-Social

Zgarie nori la Iasi: unde mai apar blocuri de peste 10 etaje

Publicat: 14 ian. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zgarie nori la Iasi unde mai apar blocuri de peste 10 etaje
1

@ In zonele Nicolina si Arcului ar urma sa apara mai multe blocuri de peste 10 etaje @ In Bucium, inaltimea cladirilor propusa in ultimele PUZ-uri analizate de primarie nu depaseste 10 metri

Primaria a lansat in dezbatere publica primele proiecte imobiliare a caror aprobare ar urma sa fie analizata la inceputul acestui an. Unul din proiecte, cel depus de Danu Unisor, prevede autorizarea construirii a trei blocuri cu doua etaje cu o inaltime de 9 metri, pe marginea din stanga a soselei Bucium, pe sensul de iesire din oras. PUZ-ul a carui aprobare este analizata de municipalitate vizeaza o suprafata de 2.500 mp, acesta incluzand realizarea unor parcari aferente imobilelor. „Printre proiectele imobiliare anuntate la inceputul anului se mai numara si un bloc de 11 etaje, care ar urma sa apara in intersectia Clopotari cu Olari, pe malul raului Nicolina, pe un fost teren al Remat, proiectul avand propus un numar de 20 de locuri de parcare, suprafata totala studiata in PUZ fiind de 1.000 mp”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

Un alt proiect imobiliar ar urma sa fie demarat in zona Nicolina, acesta asteptand ultimele avize de la primarie. Cel care a solicitat avizarea unui PUZ pentru construirea a sase blocuri cu 13 etaje, dar si a altor sase cu sase etaje in Nicolina este afaceristul Petru Vicol. Petru Vicol a mai cerut aprobarea primariei si pentru ridicarea unui bloc de 11 etaje, inalt de aproape 40 de metri, chiar in mijlocul orasului, pe strada Arcu, solicitarea fiind inaintata de catre afaceristul iesean prin firma SC Petro Grup SRL. Potrivit schitei de proiect, niciuna din cladirile de pe Arcu, din preajma proprietatii lui Petru Vicol nu are mai mult de patru etaje. In zona intersectiei strazilor Cometei si Moldovei ar urma sa rasara un bloc de 6 etaje, beneficiarul PUZ-ului pentru suprafata de 500 mp, unde ar urma sa fie realizat proiectul, fiind Cristinel Niculita, acesta rezervand spatiu langa bloc pentru o parcare cu 21 de locuri. Cristinel Niculita a mai cerut avizul primariei si pentru un al doilea bloc, cu trei etaje, acesta urmand a fi construit pe strada Profesor Sesan, din spatele facultatilor de la Universitatea Tehnica.

Adauga un comentariu