Actualitate

Zi de foc pentru Klaus Iohannis! Procesul caselor obţinute de președinte are loc la ICCJ

Publicat: 07 oct. 2020
Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis va primi premiul „Otto cel Mare”

Zi de foc pentru Klaus Iohannis după ce ICCJ judeca, miercuri 7 octombrie 2020, dacă procesul caselor obţinute de preşedinte se va relua. Judecătorii ICCJ vor decide dacă procesul se va relua, sau nu după ce în prealabil acesta a fost clasat.

Sesizarea pentru redeschiderea procesului preşedintelui Klaus Iohannis aparţine celor de la luju.ro şi vizează modul în care familia prezidenţială a intrat în posesia a doua imobile care se află în centrul Sibiului.

Judecătorii ICCJ decis dacă procesul caselor lui Klaus Iohannis se reia

Dosarul caselor lui Klaus Iohannis a fost clasat pe data de 6 februarie 2020 de procurorul Ioan Șandru, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiţie. Motivul de clasare a fost cu adevărat strigător la cer. Totuşi, considerând faptul că rezoluţia de clasare nu este intemeitata, cei de la Lumea Justiţiei au contestat-o la ICCJ care s-ar putea pronunţa astăzi cu privire la sesizare

Motivele clasării dosarului

Dosarul a fost clasat pe motiv că faptele din dosar au mai fost investigate, în baza articolului 16), litera i) din Codul de procedură penală.

„Art. 16. Cazurile care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale: (i) există autoritate de lucru judecat”, potrivit Codului de procedură penală. În dosarul respectiv a fost audiată ca martor și Carmen Iohannis, soția președintelui.

Ce acuza cei de la Lumea Justiţiei

Cei de la Lumea Justiţiei susţin faptul că soţii Iohannis au folosit suma de 320.000 de euro, suma obţinută din chiriile aferente imobilului din Sibiu în care îşi desfăşura activitatea o sucursală a Raiffeisen Bank pentru a achiziţiona alte două imobile. Până acum nimic obişnuit, dar dacă e să ne uităm mai atent observăm faptul că Tribunalul Braşov şi Curtea de Apel Braşov a constatat că achiziţionarea imobilului respectiv nu a fost cumpărat cu bună-credinţă, iar aceştia au anulat definitiv contractul de vânzare-cumpărare. Cu alte cuvinte, cuplul Iohannis ar fi achiziţionat cele două imobile cu banii câştigaţi ilicit de pe urma închirierii unui spaţiu care nu a fost achizitinat legal.

Ce avere are Klaus Iohannis

Președintele României se poate lăuda cu o avere impresionantă, fiindcă în prezent deține, împreuna cu soția sa, șase locuințe. În prima jumătate a acestui an, soția președintelui a moștenit un apartament de 67 mp la Sibiu.

În plus, președintele Klaus Iohannis a mai încasat niște bani în acest an, din drepturi de autor, după cum arată cea mai recentă declaraţie de avere depusă de şeful statului. Președintele deține șase case în Sibiu, moștenite, cumpărate sau obținute prin donație.

Iar în privința conturilor bancare, Klaus Iohannis are deschis un depozit la BCR încă din anul 1999, deţinând suma de 208.000 lei, cu 18.000 mai mică decât cea indicată în declaraţia de avere anterioară, de la sfârşitul anului trecut. Nici soția sa, Carmen Iohannis, nu stă rău la capitolul încasări. Aceasta este profesor la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu și a încasat 43.450 lei în cursul anului trecut, asta înseamnă un venit lunar de circa 3.620 lei. În plus, din închirierea caselor, ea a mai obţinut 36.000 lei.

Comentarii
  • Un peenaaaal,ar spune Iohanis,daca ar fi fost Dragnea,sau Nastase! Daca era vorba numai despre termopane il luau ca pe A.Nastase,dar cu 2 case si 320000 de euro, nu-i nici problema,chiar nu-i nimic.Iar pentru ca s-a judecat odata stramb,nu se mai poate judeca si drept.

Adauga un comentariu