Actualitate

Traian Băsescu lansează acuzații dure la adresa lui Klaus Iohannis și Ludovic Orban: „Fără scrupule, fără urmă de milă!”

Publicat: 06 oct. 2020
Traian Băsescu arată cu degetul
Traian Băsescu a criticat dur modul de gestionare a pandemiei de coronavirus în România

Fostul președinte al României Traian Băsescu lansează acuzații dure la adresa lui Klaus Iohannis și Ludovic Orban. Traian Băsescu a criticat dur modul de gestionare a pandemiei de coronavirus în România și a declarat că alegerile parlamentare pot avea loc pe 6 decembrie numai cu luarea unor măsuri imediate privind limitarea cazurilor de COVID-19.

„În goana după popularitate şi voturi, Iohannis şi Orban sacrifică un popor. Fără scrupule, fără urmă de milă pentru nişte amărâţi care vor fi victime sigure, cei doi iresponsabili din vârful statului împing lucrurile înainte. În plină pandemie au redeschis cinematografele, teatrele, restaurantele, şcolile şi organizează două rânduri de alegeri. In acest timp, SARS-COV-2 seceră zilnic zeci de vieţi, îmbolnăveşte zilnic mii de români care umplu spitalele şi secţiile ATI.

Sistemul sanitar se află la limită. Oricâte echipamente s-ar cumpăra, nu sunt cadre medicale calificate. A început să se simtă lipsa medicamentelor necesare tratării COVID-19, personalul medical este epuizat fizic. Pentru ce toate acestea? Pentru că iresponsabilul de la Cotroceni şi inconştientul vesel de la Victoria, au impresia că sunt “pe val” de simpatie populară care trebuie valorificată, după mintea lor, chiar şi cu sacrificarea vieţii şi sănătăţii bătrânilor, a copiilor sau a celor care mai au şi alte boli“, scrie liderul PMP Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Traian Băsescu: „Cei doi iresponsabili ţin să desfăşoare alegerile pe 6 decembrie“

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu îi consideră pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban „doi irespondabili“ care vor să aibă loc alegerile parlamenatre pe 6 decembrie cu orice preț.

„Dacă cei doi iresponsabili ţin să desfăşoare alegerile pe 6 decembrie, foarte bine dar, trebuie luate imediat măsuri de limitare a răspândirii bolii:

-închiderea imediată a teatrelor, cinematografelor, restaurantelor mall-urilor;

-închiderea imediată a grădiniţelor, şcolilor şi a universităţilor;

-cea mai mare parte a funcţionarilor din ministere, agenţii guvernamentale, primării, companii private, multinaţionale trec pe soluţia “lucrului la domiciliu”;

-reducerea la maxim a transportului public;

-portul măştii devine obligatoriu în mod egal în spaţii închise şi în aer liber;

-interzicerea oricărei manifestări publice care implică mai mult de 6 oameni;

-limitarea accesului în pieţele agroalimentare;

-testare masivă a populaţiei, nu numai a acelora care au deja simptome“, precizează fostul președinte al României Traian Băsescu.

„Sistemul medical riscă să intre în colaps“

Fostul președinte al României Traian Băsescu consideră că dacă nu se iau urgent măsuri, vom avea curând un sistem medical în colaps,

„Dacă nu se iau urgent astfel de măsuri vom avea curând un sistem medical în colaps, iar pandemia va face ravagii în rândul populaţiei care va plăti factura pentru doi iresponsabili. Iohannis şi Orban trebuie să ia urgent măsuri. Altfel şi pentru Iohannis şi pentru Orban şi pentru PNL, data de 6 Decembrie va fi “un pod prea îndepărtat”.

PS- Uneori, în situaţii de criză, liderii unei ţări trebuie să facă ce trebuie şi nu ce vrea populaţia. Liderii politici sunt pentru a-şi asuma soluţii în timp de criză. Când totul merge bine, aproape că nu este nevoie de ei. Asta e!”, mai scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Adauga un comentariu