National

Ziua Internaţională a Educaţiei. Şcolile se închid pe 5 octombrie 2020

Publicat: 02 oct. 2020
Ziua Internaţională a Educaţiei
Ziua Internaţională a Educaţiei este sarbatorita in fiecare an pe 5 octombrie. In aceasta zi nu se fac ore

În fiecare an, pe 5 octombrie, este sărbătorită Ziua Internaţională a Educaţiei. În această zi şcolile se închid şi nu se fac ore nici măcar online. Această zi care reprezintă un motiv de sărbătoare în şcoli este sărbătorită din anul 1994.

Zi liberă pe 5 octombrie 2020. Şcolile se închid şi nu se fac ore nici măcar online. Ca în fiecare an, şi de această dată, Ziua Internaţională a Educaţiei este sărbătorită pe 5 octombrie şi e marcată printr-o zi liberă pentru elevi şi cadre didactice.

Încă din 1994, ziua de 5 octombrie marchează Ziua Internaţională a Educaţiei, care reprezintă un motiv de sărbătoare în şcoli. Conform unul articol din contractul colectiv de muncă al profesorilor, aceasta este zi liberă legală pentru cadrele didactice.

Ziua Internaţională a Educaţiei. Şcolile se închid pe 5 octombrie 2020

Contractului Colectiv de Muncă la Nivel de Sector de Activitate Învăţământ Preuniversitar declară ziua de 5 octombrie drept zi nelucrătoare.

Aşadar, elevii şi profesorii vor sta acasă luni.

Anul acesta este unul cu totul deosebit pentru sistemul de învăţământ din România, pentru că, din cauza pandemiei, şcoala s-a mutat acasă pentru o mulţime de elevi şi profesori. La acest moment, se învaţă în 3 variante, în funcţie de decizia Ministerului Educaţiei: doar de acasă, când elevii şi profesorii se conectează prin laptop sau tableta pentru a susţine orele, sistem hibrid, o săptămână se fac cursuri online, o săptămână se fac cursuri la şcoală şi sistem clasic, unde elevii şi profesorii participa la cursuri în şcoli, cu toate măsurile de siguranţă luate.

Nu doar pe 5 octombrie este sărbătorită ziua cadrelor didactice, ci şi pe 5 iunie, când e ziua învăţătorului.

În România, pe 9 octombrie 2007, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind instituirea Zilei Învăţătorului pe data de 5 iunie a fiecărui an. Aceasta provine de la ziua de naştere a profesorului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului modern românesc.

Mesaje şi urări frumoase pentru Profesori, învăţători şi educatori de Ziua Educaţiei

Dacă doreşti să feliciţi un învăţător sau profesor de Ziua Mondială a Educaţiei, îţi oferim câteva urări şi felicitări pe care să le transmiţi pe data de 5 octombrie.

„Doamna profesoară să aveţi parte de toată căldura omenirii, un ocean de sănătate şi toate florile lumii adunate în cel mai frumos buchet! La mulţi ani!”

„La mulţi ani dragi profesori! Vă aduc cuvinte de mulţumire pentru munca imensă şi răbdarea pe care o depuneţi în educaţia noastră.”

„Vă aduc în dar cele mai sincere felicitări şi urări de bine. Vă doresc să purtaţi şi în continuare cu cinste şi demnitate onorificul titlu de semănător al Cunoştinţelor, Frumosului şi Binelui!”

„Doamna învăţătoare ne face deosebită plăcere să vă transmitem, cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei, urări călduroase de sănătate, linişte sufletească şi bucurie. La mulţi ani doamna învăţătoare!”

„Dragi profesori, aceasta este ziua în care, tradiţional, vă adresăm, cele mai sincere urări de bine, de sănătate şi de împlinire. Dumneavoastră sunteţi cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecţia vieţii. Dacă suntem buni, e meritul dumneavoastră. La mulţi ani de ziua profesorului!”

„La mulţi ani tuturor celor care dăruiesc cea mai mare parte a timpului lor, copiilor! La mulţi ani de ziua profesorului!”

Adauga un comentariu