Stiri si curiozitati

Zodii, date care îți arată exact sub ce semn astral te afli

Publicat: 09 apr. 2021
Tabel cu semnele zodiacale
Mereu între zodii și date va fi o legătură strânsă

Atunci când vine vorba de zodii, anumite date îți arată exact sub ce semn astral te afli. Fiecărui semn zodiacal îi corespunde o anumită perioadă din an. Astronomia spune că horoscopul reprezintă cercul de constelații din cercul mare al sferei cerești.

Astrologia spune că zodiacul este reprezentat de către semnele care împart ecliptica în douăsprezece zone egale, numite zodii.

Zodii, date generale

Zodiacal occidental este compus din douăsprezece zodii care sunt împărțite astfel:

* Berbec: 21 martie – 20 aprilie

* Taur: 21 aprilie – 21 mai

* Gemeni: 22 mai – 21 iunie

* Rac: 22 iunie – 22 iulie

* Leu: 23 iulie – 22 august

* Fecioară: 23 august – 22 septembrie

* Balanță: 23 septembrie – 22 octombrie

* Scorpion: 23 octombrie – 21 noiembrie

* Săgetator: 22 noiembrie – 21 decembrie

* Capricorn: 22 decembrie – 20 ianuarie

* Vărsător: 21 ianuarie – 18 februarie

* Pești: 19 februarie – 20 martie

Zodiacul românesc

În zodiacul românesc, zodiile mai sunt împărțite și după calendarul Gregorian. Iată care este ordinea acestora:

* Berbec: în Prier

* Taur: în Florar

* Gemeni: în Cireșar

* Rac: în Cuptor

* Leu: în Gustar

* Fecioară: în Răpciune

* Cumpăna: în Brumărel

* Scorpie: în Brumar

* Arcaș: în Undrea

* Țap: în Gerar

* Vărsător în Făurar

* Pești în Mărțișor

Caracteristici ale semnelor zodiacale

Semnele zodiacale au fost definite de către preoții babilonieni care au împărțit cerul în 12 secțiuni. Fiecare dintre acestea corespundeau unei luni a anului. În horoscop, soarele este elementul principal. La începuturi, în Babilon existau 13 semne zodiacale.

Astfel, cei născuți între 29 noiembrie și 17 decembrie făceau parte din zodia Șarpelui. Cu timpul au renunțat la a treisprezecea zodie.

Fiecărui semn zodiacal îi revin următoarele caracteristici:

Berbec – Este un semn de foc, masculin, pozitiv și individualist. Cei născuți sub acest semn zodiacal au nevoie de dragoste și atenție sporită.

Taur- Cei născuți în această zodie sunt posesivi, fideli, iar sexualitatea este extrem de importantă pentru ei. De cele mai multe ori copilul este atașat mamei.

Gemeni – Aceștia sunt schimbători, masculini și pozitivi. Reprezentanții acestei zodii sunt Cain și Abel. Factorul material este extrem de important pentru ei și pot trece repede de la o stare la alta.

Rac – Oamenii născuți sub acest semn zodiacal sunt cardinali, negativi și feminini. Familia, tradițiile și rădăcinile sunt foarte importante pentru ei.

Leu – Leii sunt caracterizați de explozia solară. Sunt mândri și nobili, iar munca lor este mereu îndreptată spre grandoare și măreție.

Fecioara – Este o zodie duala, feminina și negativă. Pentru cei aflați sub acest semn astral, profitul este extrem de important. Sunt motivați, însă nu pot fi supuși.

Balanță – Nativii din zodia Balanță sunt cardinali, pozitivi și masculini. Sunt considerați a fi adevărați justițiari cu o capacitate de analiză foarte mare.

Scorpionul – Este un semn de apa și feminin. Scorpionul înseamă putere. Profesiile potrivite acestora sunt cele de biologi, astrologi, geneticieni sau chirurgi.

Săgetător – Săgetătorii sunt duali, positivi și masculini. Caracteristicile acestei zodii sunt spiritualitatea, religia, turismul, călătoriile, mașinile și literatura.

Capricorn – Capricornii se află sub un semn cardinal și feminin. Cei născuți în această zodie sunt ambițioși, buni politicieni și administratori. De cele mai multe ori aceștia sunt individualiști și le place ca tot ce realizează să fie o muncă individuală.

Sunt reci, insensibili și conservatori.

Vărsător – Este un semn de aer, pozitiv, fix și masculin. Sunt văzuți că niște revoluționari, un spirit liber care exprimă eliberare. Sunt altruiști, iar politica lor se realizează cu ajutorul maselor.

Pesti – Este un semn de apă feminin și duplicitar. Sunt văzuți că niște persoane emotive și impersonale. Aceștia sunt buni psihologi, educatori sau preoți.

Mereu între zodii și date va fi o legătură strânsă. Uneori poți afla lucruri interensante precum ce vrea de la tine în funcție de zodie sau cât de provocatoare poate fi o femeie în funcție de semnul astral.

Adauga un comentariu