Actualitate

Odrasla comisarului Tibulca de la DGA a umilit-o pe Inna inainte de a urca pe scena. I-a aratat artistei cine-i el in fata angajatilor MAI – FOTO, VIDEO

Publicat: 18 oct. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii
@ Fiul comisarului Catalin Tibulca de la DGA a umilit un artist in fata a mii de oameni @ El, folosindu-se de numele si pozitia tatalui sau, a trecut de cordonul format din jandarmi, politisti si politisti locali, fara niciun fel de problema, asta in ciuda faptului ca Inna impreuna cu staff-ul ei nu au fost lasati sa intre si au intarziat la programul artistic
 
Situatie jenanta la concertul de pe 14 octombrie, sustinut de artisti consacrati, in Piata Palatului. In timp ce cantaretii erau opriti de angajatii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sa treaca de perimetrul imprejmuit cu garduri metalice pentru a ajunge pe scena, odrasla comisarului Directiei Generale Anticoruptie (DGA), Catalin Tibulca a trecut nestingherit, fara a fi luat la intrebari.

Pe parcursul concertului, Radu Tibulca a stat in cortul amenajat in spatele scenei, alaturi de artisti. Pentru a ajunge acolo, el a trecut de cordonul format din jandarmi, politisti si politisti locali, fara niciun fel de problema, asta in ciuda faptului ca Inna impreuna cu staff-ul ei nu au fost lasati sa intre si au intarziat la programul artistic. Artista a fost nevoita sa-si ceara scuze in fata fanilor pentru intarziere.

„Vreau sa-mi cer scuze ca am intarziat, dar nu a fost vina mea. Am fost undeva acolo, blocata de domnul politai care statea si zicea: Unde la scena? Cu cine? Cu Inna? Poti sa fii si cu ma-sa Innei”, s-a scuzat artista in fata miilor de fani, povestind scenele umilitoare prin care a trecut.
 

Cine este Radu Tibulca?
 
Radu Tibulca este fiul comisarului Catalin Tibulca de la DGA. Cel din urma si-a facut un obicei de a fabrica dosare politistilor care-l incomodeaza. Acest lucru a ajuns si la urechile celor din Sindicatul politistilor „Diamantul„, care a cerut Ministrului de Interne sa-l dea afara pe comisar. Liderii de sindicat sunt revoltati de faptul ca Tibulca a hartuit doi politisti care si-au facut datoria. Cei doi politisti hartuiti de Tibulca sunt Marius Cojan de la Sectia II Politie, care i-a aplicat odraslei comisarului, Radu Tibulca, o amenda de circulatie, si Bogdan Bilbiie de la Postul de Politie Trifesti, care l-a amendat pe prietenul comisarului, un anume Andi Iftimoaie.

Ambele cazuri au fost prezentate detaliat de cotidianul BUNA ZIUA IASI. Din aceste motive, Sindicatul „Diamantul” considera ca Tibulca nu mai are ce sa caute in Politie. Abuzurile impotriva politistului Marius Cojan au fost dezvaluite de cotidianul BUNA ZIUA IASI in articolul cu titlul „Exploziv. Comisarul Tibulca de la DGA si fiul sau, s-au napustit pe un tanar politist. Plangerea se plimba de la o sectie la alta„, publicat in data de 7 septembrie 2016.

Pe data de 20 martie 2015, Marius Cojan l-a oprit in trafic, in Copou, pe Radu Tibulca, care conducea autoturismul marca Fiat cu numarul de inmatriculare IS-50-CRI. Politistul i-a cerut documentele, iar Radu Tibulca a spus ca nu are asupra sa certificatul de inmatriculare. De asemenea, politistul a constatat ca Radu Tibulca i-a prezentat o polita RCA expirata, un far al masinii nu se aprindea, iar soferul nu avea semnele de incepator, desi era cazul sa le poarte. Politistul a facut verificarile necesare si a constatat ca masina avea polita RCA, dar ca Radu Tibulca nu avea asupra sa polita valabila, ci doar una expirata.

In consecinta, politistul Marius Cojan l-a amendat pe Radu Tibulca cu 6 puncte penalizare si 420 lei amenda pentru ca nu avea asupra sa certificatul de inmatriculare. Pentru ca nu avea semn de incepator, iar un far al masinii nu se aprindea, Radu Tibulca a primit avertisment. Inca din momentul in care a fost oprit, Radu Tibulca a incercat sa se foloseasca de pozitia tatalui sau pentru a scapa de sanctiuni. Dupa aceea, comisarul Catalin Tibulca a depus impotriva lui Marius Cojan o plangere la Inspectoratul de Politie al Judetului, solicitand o cercetare disciplinara.

Comisiile de disciplina” de la IPJ l-au gasit nevinovat, dupa ce l-au hartuit timp de un an si l-au chemat la inspectorat de vreo 12 ori. In acelasi timp, Radu Tibulca a depus o plangere penala pentru abuz impotriva lui Cojan, dar procurorii l-au gasit de asemenea nevinovat. Pentru ca anchetele declansate impotriva politistului in urma plangerilor depuse de Tibulca, tatal si fiul, s-au finalizat, Marius Cojan ii va chema in justitie, sa raspunda civil si penal pentru ca l-au hartuit.
 

Alt abuz
 
Cazul politistului Bogdan Bilbiie, caruia Tibulca i-a fabricat un dosar penal pentru ca l-a amendat pe prietenul sau Andi Iftimoaie, a fost prezentat de cotidianul BUNA ZIUA IASI in articolul cu titlul „Incendiar! Comando secret la Iasi, pentru executat politisti incomozi. Comisarul Tibulca de la DGA a planuit totul„, publicat pe 28 septembrie 2016. Necazurile politistului Bogdan Bilbiie au inceput in vara lui 2014, cand l-a amendat pe Andi Iftimoaie, un prieten de-a lui Tibulca, care administra o discoteca in satul Hermeziu din comuna Trifesti.

Mai multi locuitori din localitate reclamasera ca nu pot dormi noptile din cauza unei discoteci unde muzica se asculta la volum maxim. De aceasta situatie s-a ocupat politistul Bogdan Bilbiie, care initial a aplicat un avertisment. Dar pentru ca reclamatiile au continuat sa curga, locuitorii din Hermeziu fiind in continuare deranjati de muzica data la maxim, Bogdan Bilbiie a fost nevoit sa amendeze cu 1.000 lei firma care administra discoteca respectiva, si anume SC NiK- Cafe Arpa SRL. Reamintim ca Andi Iftimoaie este nepotul lui Paul Ioan Bunduta, unul dintre cei mai buni prieteni de-ai lui Tibulca. A doua zi dupa ce a fost amendat, Iftimoaie s-a prezentat la sediul Politiei Trifesti si a inceput sa-i ameninte pe politisti.

Dupa aceea, Tibulca i-a intocmit un dosar penal lui Bilbiie, in urma denuntului facut de Iftimoaie. Denuntul a fost facut in fata lui Tibulca, dar s-ar parea ca, fie procurorul de caz, fie conducerea DGA, si-a dat seama ca ceva nu este in regula si au repartizat dosarul altor doi politisti, care mers la Trifesti si au ajuns la concluzia ca toata afacerea nu este decat o „facatura”. Cei doi ofiteri de la DGA i-au audiat si pe unii locuitori din Hermeziu, care au declarat ca erau foarte deranjati de zgomotul discotecii lui Iftimoaie. Faptul ca politistul si-a facut datoria atunci cand l-a amendat pe Iftimoaie este demonstrat si prin sentinta data de Judecatoria Iasi in dosarul nr. 25021/245/2014, care a respins contestatia facuta de firma amendata, SC NiK- Cafe Arpa SRL, impotriva procesului verbal de contraventie.

De asemenea, in editiile anterioare, cotidianul BUNA ZIUA IASI a aratat modul in care Catalin Tibulca a musamalizat dosarul privind modul in care s-au cheltuit fondurile europene in suma de circa 1 milion de euro alocate de UE prin intermediul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) pentru intretinerea pasunii comunale din Cotnari. In acest dosar erau implicate si rudele comisarului Vasile Ungureanu de la DGA, prietenul lui Tibulca. In urma acestor dezvaluiri, Ministerul de Interne a declansat o serie de verificari, fiind implicate si structurile speciale ale institutiei, cum ar fi Directia Generala de Informatii si de Protectie Interna. De asemenea, si conducerea centrala a DGA a declansat o ancheta. Rezultatele verificarilor, dar si masurile dispuse nu au fost inca comunicate. 

Adauga un comentariu