Diete si regimuri

10 beneficii bazate pe dovezi ale lamaii

Publicat: 07 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
10 beneficii bazate pe dovezi ale lamaii
Sucul de lămâie, fiind un medicament antiseptic natural, poate vindeca și problemele legate de piele.

Beneficiile pentru sănătate ale lamaii sunt atribuite conținutului său de vitamina C. Poate ajuta la îmbunătățirea sănătății pielii, poate încuraja pierderea în greutate și poate acționa ca un împrospătător de respirație. Lămâile pot ajuta, de asemenea, in probleme dentare, infecții ale gâtului și hipertensiune arterială. Aceste citrice pot fi utilizate și în îngrijirea pielii și a părului. Lamaia poate ajuta, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar.

Oamenii fac limonadă amestecând suc de lamaie și apă. Consumul sucului cu ulei de masline este un remediu cunoscut pentru calculii biliari. Conform rezultatelor raportate într-un studiu, apa cu lămâie poate oferi o anumită protecție și împotriva poliartritei inflamatorii și a artritei. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma eficacitatea acestor rezultate. Mulți îl folosesc și ca agent de spălare, datorită capacității sale de a îndepărta petele. Parfumul său puternic poate respinge și țânțarii.

10 beneficii bazate pe dovezi ale lamaii

Poate gestiona hipertensiunea

Sucul de lamaie vă poate ajuta să vă controlați tensiunea arterială in utilizarea pe termen lung. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Nutrition and Metabolism, consumul regulat de lamaie combinat cu mersul pe jos (mișcarea medie a corpului) a fost eficient în scăderea tensiunii arteriale ridicate. Un articol de cercetare din 2014 arată că proprietățile de scădere a tensiunii arteriale ale sucului de lamaie sunt evidente în special la persoanele cu hipertensiune, mai degrabă decât la persoanele cu tensiune arterială normală.

Poate ajuta la scăderea în greutate

Consumul de apă caldă cu lamaie și miere dimineața se spune că ajută in eforturile de slăbire. Deși acest lucru ar putea sau nu să funcționeze, un studiu de cercetare efectuat pe șoareci a confirmat că polifenolii prezenți în acesta pot suprima creșterea în greutate corporală și acumularea de grăsime corporală. Acest lucru ar putea avea implicații pozitive în pierderea în greutate a omului.

Poate ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi

Un studiu a confirmat că conținutul ridicat de acid citric din fruct poate contribui la creșterea nivelului de citrat urinar de peste 2 ori, fără a modifica volumul total urinar. Astfel, terapia cu limonadă poate fi utilizată ca terapie secundară pentru tratamentul nefrolitiazei de calciu a hipocitraturiei (calculi urinari formați din cauza consumului redus de citrat). Studiile efectuate la Asociația Urologică Americană evidențiază faptul că limonada sau sucul pot elimina apariția pietrelor la rinichi prin formarea citratului urinar, care previne formarea cristalelor.

Ingrijire dentara

Un studiu condus de Universitatea Helsinki raportează că concentrațiile scăzute de vitamina C pot provoca parodontită (infecție a gingiilor).  Lamaia poate fi folosită la curățarea dinților. În timp ce majoritatea remediilor recomandă utilizarea lămâii și bicarbonatului de sodiu, încercați să o evitați, deoarece poate duce la eroziune dentară. Cea mai sigură modalitate este de a alege o pastă de dinți care conține acest fruct ca unul dintre ingrediente. Dacă sunteți dornici să folosiți lămâie sau sucul său pentru îngrijirea orală, cel mai bine este să consultați un expert medical înainte de a încerca ceva nou.

Îngrijirea părului

Dovezi anecdotice arată că remediile populare palestiniene prețuiesc lămâia pentru proprietățile sale de îngrijire a părului. Sucul de lămâie combinat cu pastă de mușețel și oțet de mere a fost folosit de mult timp pentru a schimba textura părului. Sucul de lămâie s-a dovedit util în tratarea părului deteriorat la scară largă. Atunci când este amestecat cu ulei de măsline și aplicat pe scalp, sucul poate opri probleme precum mătreața, căderea părului și alte probleme legate de păr și scalp. Mulți experți în frumusețe sugerează, de asemenea, că, dacă aplicați acest suc direct pe păr, acesta poate oferi părului o strălucire naturală.

Îngrijirea pielii

Sucul de lămâie, fiind un medicament antiseptic natural, poate vindeca și problemele legate de piele. Sucul conține vitamina C și, prin urmare, poate fi aplicat pentru a reduce durerea arsurilor solare și înțepăturilor de albine. De asemenea, este bun pentru acnee și eczeme. Sucurile de citrice precum sucul de lămâie acționează ca un remediu anti-îmbătrânire și pot reduce ridurile și punctele negre. Consumul sucului amestecat cu apă și miere poate aduce o strălucire sănătoasă pe piele. Multe produse cosmetice fără prescripție medicală conțin, de asemenea, lamaie ca agent natural de îngrijire a pielii.

Proprietăți anticoagulante

Foarte puține studii de cercetare au fost efectuate pentru a determina proprietățile anticoagulante ale lamaii. Un studiu din 2014 efectuat pe iepuri arată că lămâia conține o componentă anti-trombină, ceea ce înseamnă că poate ajuta la reglarea coagulării sângelui și poate preveni pierderea excesivă a sângelui în caz de vătămare.

Poate ameliora astmul

Sucul de lămâie poate ajuta la ameliorarea problemelor respiratorii și a problemelor de respirație, cum ar fi capacitatea sa de a calma o persoană care suferă de astm. Fiind o sursă bogată de vitamina C, poate ajuta și în tratarea mai multor tulburări respiratorii pe termen lung.

Infecții ale gâtului

Lamaia este un fruct excelent care combate problemele legate de infecțiile gâtului, datorită binecunoscutelor sale proprietăți antibacteriene. Îl puteți adăuga în supe sau ceaiuri.

Adauga un comentariu